Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Подслушването има и хубави страни, които не трябва да се премълчават. Ето някои от тях. Най-важното и позитивното е, че човек никога не се чувства сам. А това не е малко.
Самотата е болка, тежест и почти винаги води до тежки психически последствия. А с помощта на подслушването този проблем е напълно решен и крехкото психическото здраве на българина се стабилизира. Ще намалеят опитите за доброволно прекъсване на живота.
Полека-лека ще заглъхнат гласовете на стотиците, които си говорят сами по улиците
Казано по друг начин, цялата психиатрична мисъл не може да постигне това, което може да направи подслушването.
Второ, ще намалеят разговорите по телефона. Това също е много важно за нашето здраве. Макар да не е доказано, учени от цял свят твърдят, че мобилните телефони са вредни за мозъка. Лъченията са сред факторите, които професорите намират за притеснителни. И непрекъснато се правят нови изследвания и проучвания върху този проблем.
Тук, при нас, въпросът изглежда решен, тъй като от сега -нататък продължителността на разговорите ще спадне драстично. Ще се говори предимно с "да" и "не" или с цъкане. И рискът от лъченията ще бъде по-скоро утопичен, отколкото реален. Това е много важно, като се има предвид колко мозъци на година изтичат от България. И тук остават все по-малко и по-малко.
Трето - и то е свързано с второто, по-кратките разговори естествено ще доведат до по-малки сметки за телефон. От тук нататък касовата бележка за изговорените минути едва ли ще затрудни дори социално слабите. Така парите, които всеки месец даваме за безсмислени разговори, ще се използват за други блага - книги, театър, дискове с музика, пътувания.
Моментално ще качим общата си култура
И това със сигурност ще освежи нацията. Ще вкара много позитив изобщо в живеенето ни. Ще повиши прага на мечтите ни, от което болезнено се нуждаем в последните години. Защото точно липсата на големи мечти ни направи толкова тъжни, объркани, понякога безсмислено хленчещи и малки.
От друга страна, това още повече ще засили конкуренцията между операторите и няма да бъде далеч денят, в който ще ни се плаща, за да говорим. И така ще получаваме финансова инжекция върху малките си заплати и пенсии, които са най-мижавите в Европа. Които са обидни на фона на всички данъци, лихви, битови сметки и подобни.
Четвърто, ще съживим личните си контакти. Вече станалата емблематична фраза "това не е за телефон" ще накара много от нас
да се срещат лице в лице с приятели, познати, роднини
Така един от най-големите проблеми на обществото ни - отчуждението, ще бъде напълно преодолян. Просто всички ще си станем по-близки. Повече ще започнем да се обичаме. А това е толкова необходимо днес, когато навсякъде бушуват долни страсти.
От своя страна, това би могло да повиши раждаемостта в страната, която е изправена пред зловещ демографски срив. Нищо чудно след известен отрязък от време да ни няма изобщо на картата.) На свой ред заведенията, кръчмите, баровете отново ще се превърнат в естествено място за срещи - както преди приемането на закона за цигарите. И голяма част от съкратените покрай този закон ще се върнат на работа. И ще могат да изхранват с чест и достойнство семействата си.
Пето, но не по важност: ще имаме повече свободно време. Говоренето по телефон изяжда част от часовете, в които можем да правим по-важни неща. Един спестен час на ден не е малко. В тези шейсет минути можем да чуем новия албум на "Депеш мод", да разгледаме две изложби, да прочетем трийсет страници от някоя книга или просто да съзерцаваме небето.
Това със сигурност е по-полезно от празни приказки в слушалката
И ще ни отдалечи от делника, който в много случаи е препълнен с негативни емоции, с борба единствено и само за оцеляване. Направо унизителен за голяма част от нас. Така че нека погледнем малко по-позитивно на подслушването. А не като типични българи да търсим само негативите, лошото. И само да се жалваме наляво и надясно. Още повече че няма кой да ни чуе.