Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Това футболно първенство се очертава като едно от най-гнусните в новата ни футболна история.
И не защото продукцията на терена е зле. Дори напротив - доста отдавна топката не се е подавала толкова нормално. А защото задкулисните игри, тарикатщината, комплексите на футболни деребеи минават всички прагове на човешката поносимост.
Явно когато парите и суетата се слеят в едно, резултатът е такъв. Българският футбол - хубав, лош, днес изобщо не се нуждае от това. Футболът е
измислен да радва
хората по трибуните,
а не да удовлетворява егото на този и онзи.
Стига толкова задкулисие, стига толкова коридорни интриги, стига толкова шушукане наляво и дясно.
Оставете всичко да се решава на терена и никъде другаде. Не бъркайте с лапи в това велико нещо, измислено много преди вас. Нелепо е първенството да се решава на софри или в тъмни коридори. Грозно и непочтено е към тази игра от телевизори, вестници и радиа да хвърчат нонстоп слюнки към този и онзи.
Защо превръщате едно малко първенство в Европа в някаква гигантска война - никому ненужна? Защо се правите всички на Берлускони, когато просто живеете тук? А тук за съжаление всичко е различно и съвсем анимационно в сравнение с там.
Стига с тези съдии, стига с тези смени на треньори, стига с тези глобални заключения за някакви треторазредни мачове. Стига с тези апаратни прийоми насам и натам. Тези времена минаха отдавна, живеем в съвсем нов свят. И стига толкова шум за абсолютно нищо.
Вече никой нищо не чува. Да, футболните клубове са частни дружества и всеки може да си прави каквото си иска. Но тук те заприличаха на прекалено частни. Толкова частни, че чак да ти писне.
Чак да ти се иска
да повърнеш на
зеления килим
Какво ако някой отбор не стане шампион, а пък друг не влезе в Лига Европа?
Парламентът ли ще се срути, или ще паднат лихвите в банките? Или ще се увеличат със сто процента пенсиите? Нали още в първия кръг в Европа нещата са повече от ясни. Нали още преди първия кръг сме извън белия свят. Нали пак след това ще се играе по родните футболни сокаци.
Защо всички са се взели толкова насериозно, все едно стоят на "Сантяго Бернабео" с пура и отлежало уиски и гледат дрибъл на Иниеста. И после ще ходят на коктейл при краля във връзка с благотворителна изложба на Веласкес.
Каква е тази грандоманщина?
Нали всички тук знаем къде се намираме, за какво става дума и какъв е пределът на възможностите ни. Нали тук всички сме на здрасти. От много суета и тщеславие направихте така, че никой на нищо да не вярва. На никого да не му пука.
Дори и някакъв невероятен пас или воле, дори най-аристократичната алпиола да се случи по български терен, пак ще има нещо около нея.
Пак няма да е истинско. Пак ще има хъката-мъката. Пак ще има нещо извън това. Пак вина за това ще има този или онзи. Пак нещо няма да е както трябва. Пак съдии. Пак само грешници - като в ранен филм на Тарантино. Стига толкова грешници, стига толкова черно,
стига толкова тъп сленг от зората на чейндж бюрата
Стига толкова лоша енергия. И без туй хората в България не знаят на кой свят са от глупости. И без туй са се хванали за главите от липсата на надежда. Нали тази игра е измислена да носи чиста енергия, хлорофил, а не да запушва, не да те натиска. Не да те кара да бъдеш единствено и само страдалец. Да ти дава шепа друг въздух. Да забравиш за деветдесет минути бита, ежедневието, болката. За известно време да те няма на този свят. Нали заради тази шепа въздух тя е нещо извънредно. Нали заради тази шепа въздух милиони по света не могат без нея.
Защо тук я принизихте до псуване в махалата на три ракии? Защо я вкарвате в кацата със зелето и туршията. Защо я опозорявате час по час, минута по минута. Спрете!
А ако толкова много ви се играе, си купете джаги. Почти без пари са.