Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ванга
Ванга

Светът ще свърши, а неизбежното падение и изчезване на човечеството ще започне през 2025 г. Това е предполагаемо предсказание на покойната българска мистичка и гадателка баба Ванга, пише израелското издание „Джерузалем пост".

Баба Ванга била сляпа, но се твърди, че тя по някакъв начин можела да надникне в бъдещето и да прави смели и драматични предсказания, което ѝ спечелило прозвището „Нострадамус на Балканите".

Въпреки че умира през 1996 г., нейната личност все още е широко популярна в Източна Европа. Макар че предсказанията ѝ никога не са били изцяло записани и мнозина оспорват приписваните ѝ думи, името ѝ се свързва с много твърдения - от смъртта на принцеса Даяна и катастрофата в Чернобил до 11 септември и избирането на Барак Обама за президент на САЩ.

Едно от предполагаемите предсказания на баба Ванга, които напоследък се разпространяват в интернет, е може би най-драматичното: буквалният край на света и на цялото човечество.

Според множество издания като „Дейли Стар", WION и LADbible краят на човечеството ще настъпи през 5079 г. Това обаче ще бъде кулминацията на събитията, които започват през 2025 г.

Ето приблизителна хронология, базирана на множество съобщения за това предсказание.

Хронология до края на човечеството (според предсказания, съмнително приписвани на починалата българска предсказателка)

2025 г.: Инцидентът, който ще даде началото на окончателния край на човечеството, ще бъде неуточнен конфликт в Европа, който ще опустоши населението на континента.

2028 г.: Човечеството се нуждае от повече енергия. За тази цел то ще успее да изследва Венера, за да намери нови източници на енергия. Това може би е една от най-невероятните части на тази времева линия, тъй като Венера е по същество негостоприемен адски пейзаж с толкова киселинна атмосфера, че нищо не би могло да оцелее, и нито една космическа сонда не е успяла да оцелее повече от няколко часа.

2033 г.: Промяната на климата е много опасна и това не бива да се подценява. Въпреки това баба Ванга уж е предсказала, че в този момент полярните ледени шапки ще се разтопят и морското равнище ще се повиши драстично в целия свят.

2076 г.: Гледали ли сте някога стария епизод на „Семейство Симпсън", в който Русия натиска една копче и Съветският съюз изведнъж от нищото се реформира, Берлинската стена отново се издига, а от мавзолея изскача зомби на Владимир Ленин, който стене за смазването на капитализма? Е, може и да не е точно така, но приписваното на баба Ванга предсказание твърди, че в този момент комунизмът не просто ще се върне, а ще завладее целия свят.

2130 г.: Прескачайки в следващото столетие, се подозира, че човечеството ще осъществи контакт с извънземни. Какво може да се обърка?

2170 г.: Изменението на климата ще се влоши и по света ще настъпи суша.

3005 г.: Може би това се дължи на човешката колонизация, а може би на извънземните. На Марс уж вече ще има някаква цивилизация. И те ще водят война със Земята.

3797 г.: Предполага се, че поради различни причини Земята вече няма да може да поддържа живот. Твърди се, че в хората ще напуснат родната си планета и ще се отправят към непознати части.

5079 г.: Това е краят. Краят. Големият финал. И, разбира се, при толкова неясно предсказание, ако изобщо е казано, ние не знаем нищо за него. Всичко, което знаем, е, че светът ще свърши. Да, предполага се, че към този момент светът вече ще е необитаем, така че за какво става дума, честно казано, никой не може да предположи. Дали ще свърши с гръм и трясък, или ще издъхне? Ще има ли голяма епична битка или по-скоро антиклиматичен инцидент?

Имайте предвид, че всичко това е очевидно нелепо. Да, баба Ванга е била реална личност и да, тя е събрала доста последователи и легенди около себе си. Тъй като обаче никой не е записал предсказанията ѝ, никой не знае дали някое предсказание, което ѝ се приписва в наши дни, е истинско - а дори и да е така, никой не знае дали предсказанието ще се сбъдне.

В края на краищата много от предсказанията, за които се предполага, че е направила преди, никога не са се сбъднали. През 2023 г. в някои информации се казва, че тя е предсказала, че Земята ще бъде опустошена от ядрено биологично оръжие и слънчева буря, пише БГНЕС

Според някои статии тя също така е твърдяла, че световният глад ще бъде преодолян до 2028 г., а през 2304 г. човечеството ще овладее пътуването във времето.