Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хасан Адемов
Хасан Адемов

Напрежението в ДПС нараства. Какво е възможно да се случи оттук нататък в партията - това коментира Хасан Адемов, бивш депутат от ДПС и ексминистър на труда и социалната политика пред Нова тв.

„Аз съм на страната на ДПС. Проблемът не е на коя страна си, а как ДПС се озова в тази ситуация", заяви Адемов.

„Очевидно е, че има напрежение в партията. В становището на тези 17 колеги, в което аргументират защо не участваха в заседанието, ясно е записано, че спешно трябва да бъде възстановено нормалното функциониране на колективните органи на партията", каза бившият депутат.

„На последната национална конференция бяха избрани двама съпредседатели, които са със съвършено различни профили. Това разминаване е в основата на напрежението", смята той.

Според Адемов избирателят иска да чуе, че ДПС е в „топ форма и се ръководи от колективни органи, без индивидуални решения".

„Тези 17 колеги смятат, че сегашното ръководство е избрано в противоречие с Устава. Според тях парламентарната група няма легитимност да реши да вземе мандата", каза Адемов и допълни, че една от най-важните 4 точки в становището на 17-те депутати е, че трябва да има два подписа (на двамата съпредседатели) под сключените споразумения, а решенията да се взимат на базата на дискусия и диалог.

По думите му ДПС се характеризира със силното усещане за свобода. „Тя е заложена в генетичния код на привържениците на партията", коментира още Адемов.