Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Социологът Кънчо Стойчев Кадър: bTV
Социологът Кънчо Стойчев Кадър: bTV

По-логично е правителство на ГЕРБ с ДПС, отколкото на ГЕРБ с ПП-ДБ. Това каза пред bTV социологът Кънчо Стойчев.

„Има добри шансове за съставянето на редовно правителство. Това е първото, което искам да кажа. Второ – би следвало да бъде съставен кабинет, защото това е нещо необходимо за страната. И трето – дали ще бъде съставен, това е отвъд моите възможности, защото изисква някакво ясновидство от моя страна“, поясни той.

Кънчо Стойчев обясни, че подкрепата за едно такова правителство е въпрос на преговори, на приоритети и на програма.

Той припомни също така, че първите две партии – ГЕРБ-СДС и ДПС, имат общо 115 гласа, което според него означава, че „сме на десетина гласа от правителство“.  

„Едната линия е тези гласове да дойдат от някоя малка партия, а другата – от отделни депутати, които решат да подкрепят подобно правителство. И би следвало кабинет с първия мандат да бъде подкрепен, защото да ходим отново на поредните избори, ще доведе до още по-тъжни резултати“, каза още той.

Социологът смята, че няма нищо абсурдно в това да имаме правителство на ГЕРБ-СДС и ДПС. „Абсурдно беше да управляват ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС – това беше най-абсурдното нещо и видяхме резултата. Две групи хора, която всяка има за цел да арестува другата, няма как да се разберат“, поясни той.

Кънчо Стойчев е категоричен, че преди да мислим върху „възможностите нещо да се развали“, трябва да се поразсъждава върху „възможностите нещо да се направи“.

„Шум ще вдигат хората, които за 30 години създадоха най-голямата лъжа в България – основният подем ще дойде след промяната в съдебната система. Тази реформа се прави 17 пъти и всеки път става все по-лошо“, категоричен е той.

„Основният проблем на България е воденето на разумна икономическа политика, напредък на страната, подкрепа на българското производство, съкращаване на раздутия административен апарат и вливането на тези хора в частния бизнес, където има недостиг на работна ръка“, подчерта той.