Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Харалан Александров. Кадър Нова нюз
Харалан Александров. Кадър Нова нюз

Много е вероятно да има търкания между двамата, но друг въпрос е дали ще ги видим, смята финансистът Левон Хампарцумян

При тези резултати на изборите силната фигура отново ще е Бойко Борисов. Това обяви социалният антрополог Харалан Александров по Нова тв. Той и финансистът Левон Хампарцумян коментираха ситуацията след изборите. 

"Много е вероятно да има определени търкания между двамата - Борисов и Пеевски, но дали ще ги видим, или не, е друг въпрос", смята Левон Хампарцумян. 

Според Александров мечтата на мнозина била да видят "сблъсък между два едри камъка, но малко било вероятно да се случи".  Той проучил, че хората от ГЕРБ вече приемат Пеевски, особено след "злополучните отношение с ПП-ДБ, Пеевски започнал да става все по-приемлив". По повод на списъка Магнитски каза, че "вече на никой не му пука кой за какво е санкциониран". "Това не е водещия белег за харесване или нехаресване, причините за харесване или нехаресване, не са външни, а вътрешни", смята Александров. 

Според Хампарцумян съдебната реформа ще бъде редактирана, но "ако не се поправи, ще бъде сериозна пречка пред държавата". "Защото, ако попаднете на джуджета и прочие, данъкът ви от 10% става 100%. Дирижираните системи на правосъдие колабират върху себе си", обобщи финансистът.

Според Александров коалиция на малцинството е  по-добрият вариант за ГЕРБ. Той добави, че "вече сме успели да направим политическия компромис нещо лошо". 

Според Левон Хампарцумян най-добре е да се нарекат нещата със собствените имена, но все пак е "добре да не ни набутат продавачи на шнорхели". 

"Големите задачи са дългосрочни и очевидно България има много пропуснати ползи. Наистина правителството трябва да бъде компетентно, да бъде експертно и колкото и да не харесваме технократи, е добре да се подготвим да избтърпим. Изисква се отговорно управление. Има условия да се формира широко управление, то може да бъде понесено", добави Александров. Според него и при Пеевски, и при Слави Трифонов имало хиперактивност. 

"Пеевски е много сложна фигура, но когато започна да говори, се оказа, че много бързо мисли. Спрямо него много дълго се провежда политика на демонизация, но не може да се отрече, че като политик се справи блестящо", коментира Александров съпредседателя на ДПС.

Левон Хампарцумян
Кадър: Nova News
Левон Хампарцумян Кадър: Nova News