Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Симов
Александър Симов

Калоян Методиев направил чудото - обединил БСП, лидерката в оставка да напусне и парламента

Промяната няма да стане чудодейно днес за утре, коментира журналистът и бивш депутат Александър Симов пред Би Ти Ви. От 6-7 години насам от БСП излизат само новини за вътрешни разпри, затова резултатите й на изборите вървят надолу, смята той.

Симов призна, че първо подкрепял процесите на "очистване", т.е. гонене на несъгласните с ръководството, но телевизионните студия постепенно се превърнали в бойна арена на социалистите. Когато Корнелия Нинова дойде през 2017 г., дойде хубава енергия в БСП и резултатите го показаха, вкара и мандатността и прекия избор на лидер, напомни той. Но показателното, че един лидер се е задържал повече от неговия срок на годност е, че от предишната и тази година Корнелия Нинова е в опозиция на Корнелия Нинова като лидера, който първоначално беше, заяви Симов.

През 2017-а, когато се редяха листите, тя каза, че само лидерът може да води две листи, останалите трябва да се концентрират в работата в един регион. Сега 7 души водиха по две листи без обяснения, даде пример журналистът.

Калоян Методев направи чудото - обедини БСП, обобщи Симов. Начинът по който се появи в листите, е един от големите проблеми, тормозили и избирателите ни, смята журналистът.

Той се оказа лична "гражданска" квота на Нинова, записан под №2. При това бившият младежки лидер на СДС Методиев бил в "работническите" квартали на София, външно тяло в редиците на партията, обясни Симов. А навремето правехме тържествено представяне на гражданските ни квоти - професори, хора, с които се гордеем, добави Симов.

Най-хубавия жест ще е Нинова да напусне парламента като Христо Иванов, посочи Симов. А основанието ще е уставно - повече от 12 г. социалист не може да е депутат.