Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вили Лилков КАДЪР: NOVA NEWS
Вили Лилков КАДЪР: NOVA NEWS

"Имаме решение на коалиционния съвет, че "Синя България" продължава съществуването си като съюз и започваме да се готвим за предсрочни парламентарни избори."

Това каза за БТА съпредседателят на коалицията Вили Лилков. "Резултатите от тези избори определено не ни задоволяват. Анализирахме причините, поради които се стигна дотук, и на 23 юни свикваме национално съвещание с водачите и участниците в листите от цялата страна, на което ще направим по-обстоен анализ", допълни той.

Мнението на "Синя България" е, че ситуацията, която е създадена в българския парламент, не позволява да се създаде трайно управление и трайно мнозинство и предсрочните избори са неизбежни. Коалицията ще работи основно за привличане на по-млади лица и на знакови личности в коалицията и ще разгледа обстойно програмата, с която се яви на тези избори, отбеляза още Лилков.

Той изтъкна, че единствено "Синя България" се е опитала да вкара политически разговори в кампанията и е била готова на дебати с политическите сили. По думите му цялата кампания се е превърнала в "едно замеряне с компромати, криене на лидерите и обръщение към твърдите ядра".

"Няма да отстъпим от нашето желание да върнем политическия разговор и като потенциални участници в следващия български парламент да върнем разумния и спокоен разговор за политики и за идеология. Смятам, че ние ще бъдем разумният десен глас в следващия парламент", коментира още Вили Лилков.

Нашата кампания е насочена към хората, които искат да се появи дясна консервативна партия в парламента, да се говори за десни политики и да се върне идеология в политиката, подчерта съпредседателят на "Синя България".

Вили Лилков и членове на БЗНС, който е част от коалицията, днес се поклониха пред паметта на земеделския трибун и министър-председател на България от 1919 до 1923 г. Александър Стамболийски по повод 101 години от смъртта му. Те посетиха родната му къща в с. Славовица и поднесоха венци и цветя пред костницата му в местността Янини грамади. В местната църква бе отслужена и панихида.