Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Спецов Снимка: Йордан Симеонов
Румен Спецов Снимка: Йордан Симеонов

Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов съобщи, че е разпоредил проверки по подадени сигнали срещу фирмите на Ивелин Михайлов от партия “Величие”, създател на “Исторически парк”. 

“Днес съм разпоредил проверки на фирмата и хората, които стоят като лица зад тази партия. Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами”, каза Спецов, цитиран от БТА, в Димитровград, където участва в кампанията на Агенция "Митници" срещу дрогата “Не сте сами”.

Той допълни, че по тези производства се работи, но все още няма резултати. Изпълнителният директор на НАП поясни, че фирмите на Михайлов имат натрупани данъчни задължения. Спецов уточни, че подадените сигнали към данъчните спрямо неговите фирми не са свързани със старта на предизборната кампания, която отмина. 

По повод изтеклите записи, в които се твърди, че се чуват гласове на лидери от “Продължаваме промяната” (ПП) и в които се коментира “кеша”, Спецов каза, че не може да се установи кой ги е направил. Той добави, че НАП не работи по този случай.

Вчера водачът на листата на партия „Величие“ за Европейския парламент Николай Марков каза, че в "Историческия парк" във Ветрино няма вложени нито европейски, нито национални капитали, както и обществени средства. 

Партията "Величие", която е нова на политическия хоризонт, е сензацията на изминалите избори. Над 12 хил. българи, които живеят извън страната, са избрали именно нея. От България пък тя получава близо 100 хил. гласа според данните на ЦИК. Тя ще има поне 12 депутати в 50-то Народно събрание.

Ивелин Михайлов КАДЪР: Екс/@IvelinMihaylov
Ивелин Михайлов КАДЪР: Екс/@IvelinMihaylov