Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова пристигна в избирателната си секция с голям червен букет от рози
Корнелия Нинова пристигна в избирателната си секция с голям червен букет от рози

Корнелия Нинова подава оставка. Това обяви лидерът на БСП след заседание на Изпълнителното бюро, на което са били обсъдени резултатите от изборите.

БСП остана пета политическа сила и в новия парламент, но вече с 19 депутати и над 100 хил. гласа подкрепа по-малко.

Заради това от Младежкото обединение на БСП поискаха в понеделник оставката на Нинова.

Тя уточни, че е избрана в пряк избор и затова подава оставка пред всички членове на партията, а не плед Изпълнителното бюро.

През лятото БСП влиза в пълен цикъл отчет и избори, а наесен ще се проведе пряк избор на лидер. Нинова все още не е заявила дали ще се кандидатира. И днес тя отказа да отговаря на всякакви въпроси по тази тема с обяснението, че има време до есента. Отказа да каже и своето тълкувание дали по устав има право да се кандидатира още веднъж, ако бъде издигната.

Нинова отказа да каже и откъде ще е депутат - от Благоевград или София. В 25-и МИР втори след нея е Калоян Методиев.

Оценявам резултатите ни като катастрофални, обясни Нинова. Тя свиква Националния съвет, който да избере кой от четиримата й заместници ще води партията през цикъла отчет и избори до вота наесен, а през октомври ще има пряк избор. 

По отношение на политиките нямаме грешки. По темите за войната и мира сме на страната на мнозинството. По социалните теми също. Морал в политиката - не влязохме в сглобки, отчете соцлидерката.

Най-голямата тревога и проблем за България е изключително ниската активност, този път протестите вот се изрази чрез негласуване, трябва да ни светне червената лампа.

Няма победител на тези избори, всички губим гласове, каза соцлидерката.

Стана ясно, че в ляво няма нищо друго сериозно, освен БСП, отчете още Нинова.