Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илия Груев Снимка: "Лийдс"
Илия Груев Снимка: "Лийдс"

Трансферният пазар още не е отворил, а за българския национал Илия Груев вече се очерта второ лято поред, което ще мине под знака на евентуално негово преминаване в друг отбор.

Миналата година опорният халф смени Германия с Англия, преминавайки срещу 6,5 млн. евро от “Вердер” в “Лийдс”.

Късно в понеделник sport.sky.de гръмна с впечатляваща новина. Финалистът в Шампионската лига “Борусия” (Дортмунд) иска да върне на немска земя Груев.

Според информацията “жълто-черният” клуб, който е една от емблемите на Бундеслигата, от доста време следи изявите на българина. Заради това скаути на “Борусия” няколко пъти са били през изминалия сезон на мачове на “Лийдс” от Чемпиъншип (II ниво на английския футбол).

Във финала за влизане във Висшата лига срещу “Саутхемптън”, за да се убеди лично в качествата на Илия на “Уембли”, е присъствал отговорникът за селекцията на дортмундци Свен Мислинтат.

Sport.sky.de пише още в материала си, че вследствие на силния сезон, който Груев направи с екипа на “Лийдс”, той предизвикал интереса и на други отбори от Бундеслигата, а и не само.

И тук идва черешката на тортата. Изданието твърди, че преди финала за Висшата лига, изгубен с 0:1 от “Саутхемптън”, йоркширци са получили конкретна оферта за българския си полузащитник от клуб от английския елит. Тя била отхвърлена.

Груев със сигурност е много ценен от мениджъра на “Лийдс” Даниел Фарке и той категорично иска да го задържи в състава, който ще атакува Висшата лига през следващия сезон.

Болезненото разминаване с тази цел в края на изминалата кампания обаче ще накара йоркширци да продадат някои от играчите си.

Затова в Англия прогнозират, че “Лийдс” може и да седне да преговаря с евентуален купувач, разбира се, при наличиено на адекватно финансово предложение за Груев.