Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Германският полузащитник Тони Кроос, който има почти всички титли с националния отбор и всички с "Реал" (Мадрид), се сбогува по възможно най-подходящия начин.

Испанският шампион победи 2:0 "Борусия" (Дортмунд) и няма загуба във финал на най-престижния европейски клубен турнир от 43 години.

Именно Кроос стартира победния спринт към 15-ата европейска титла на "белия балет", като в 74-ата минута на финала на "Уембли" срещу германците изпълни  корнер, а Дани Карвахал на първа греда засече страхотно, изпращайки топката в далечния ъгъл, като не остави шанс на вратаря на германците Кобел да реагира. "Реал" поведе 1:0.

След това Едуардо Камавинга не се поколеба да отправи топовен изстрел от разстояние, но Кобел блесна с най-добрата си намеса от началото на мача, успявайки със сетни сили да избие в корнер. Пак Тони Кроос изпълни перфектно, като Начо засече на първа греда, но вратарят на "Борусия" спаси страхотно с една ръка.

В 83-ата минута "жълто-черните" окончателно рухнаха. Защитата им допусна груба грешка при изнасяне на топката, Джуд Белингам овладя и пусна пас по конец към Винисиус Жуниор, който удвои преднината на мадридчани със забележително хладнокръвие.