Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Вучич
Александър Вучич

Президентът на Сърбия и член на председателството на Сръбската прогресивна партия Александър Вучич заяви днес на предизборен митинг преди местните избори на 2 юни, че се гордее със силата и достойнството на Сърбия, съобщи Танюг. Вучич каза това на предизборен митинг на коалицията около Сръбската прогресивна партия във Валево, където говори за плановете и програмите на партията и за свършеното до момента.

Вучич каза, че средната заплата във Валево през 2012 г. е била 295 евро, а днес е 703 евро и ще бъде още по-висока. Той обяви реконструкция и разширяване на болницата в града. Президентът благодари на събралите се във Валево за топлото посрещане, като добави, че все още е под влиянието на двумесечната борба срещу членството на Косово в Съвета на Европа, както и срещу резолюцията за Сребреница в Ню Йорк, предава БТА. 

„Гордея се със силата на Сърбия, гордея се с достойнството на Сърбия, гордея се с факта, че въпреки че се опитаха, не успяха да сломят Сърбия", каза Вучич.

"Това, което обещавам на хората от Валево и го казах последния път при откриването на фабриката, е да направя реконструкцията на болницата, разширението на болницата и да я оборудвам напълно. Това е някъде около 110 милиона евро. Това със сигурност е една от най-големите инвестиции на държавата заедно с магистралата и скоростния път", каза Вучич на митинга.

На 2 юни ще се произведат местни избори в Белград и в още 66 общини, в които не бяха произведени местни избори заедно с предсрочните парламентарни избори на 17 декември 2023 г. До повторение на местния вот в Белград се стигна, след като опитите за конституиране на градския съвет се провалиха.

/СГ/