Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На финала Алек Младенов реши да си тръгне сам от предаването и да не даде пръстен на нито една от финалистките.
СНИМКИ: ФЕЙСБУК
На финала Алек Младенов реши да си тръгне сам от предаването и да не даде пръстен на нито една от финалистките. СНИМКИ: ФЕЙСБУК

Изборите съм си правил и понасял винаги сам и смятам, че това е да си истински мъж

Не съжалявам за нещата, които се случиха в предаването, защото си попих уроците. Различен съм от човека, който бях преди 6 месеца, когато всички заедно преживяхме това. Но съжалявам за нещата, за които сега знам, че можеше да направя по-различно, по-етично, по-съвестно. Както всеки човек, който гледа назад във времето, и аз си казах: “Абе тук май допуснах грешка”.

Това е равносметката на Александър Младенов след 3 месеца в риалити шоуто “Ергенът” и в праймтайма на Би Ти Ви. След края на предаването той се превърна в най-обсъждания мъж у нас през последната седмица. Причината вероятно е и решението му как да завърши участието си - той

не избра нито една

от двете финалистки

- Магдалена и Надежда. Това се случва за първи път в шоуто, което имаше своето трето издание. Но не то предизвика стотиците коментари в социалните мрежи, а по-скоро начинът, по който им го каза - чрез видеосъобщение. Острите нападки не подминаха и майка му, която, както в предишните сезони, трябваше да посети вилата на любовта и да се запознае с избраничките на сина си. Тя не одобри нито една от двете.

“В този труден момент избрах да извикам най-близкия си човек, защото нейното мнение винаги ми е било важно, но истината е, че коментарите ѝ изненадаха дори и мен. Разбирам напълно, че в този момент е искала най-доброто за сина си, но явно не го е видяла там. Думите, с които тя се изрази за момичетата, бяха нечестни и жестоки. Майка ми е просто една майка”, каза Младенов. И допълни, че той може да понесе целия изсипал се отгоре му хейт, но не и този върху близките му. “На финала обаче имам право да направя собствения си личен избор - както аз го усещам.” Както всяко чудо за три дни знае - и това ще отшуми. Откровен е и съжалява, че изборите, които е направил в предаването, сега рефлектират върху хората около него. 

Ергенът с водещия на шоуто за 3-а поредна година - Наум Шопов
Ергенът с водещия на шоуто за 3-а поредна година - Наум Шопов

Когато съобщава на родителите си, че ще бъде новият ерген на България, среща известно противопоставяне. Нито той, нито семейството му знаят в какво се забърква и не смятат, че може да срещне любовта там. И макар че не приемат новината с оптимизъм, все пак го подкрепят. Думите, които чува от майка си, са, че се надява той да е добре както по време на формата, така и след него. “Тя затова се съгласи да е там - от подкрепа, а не за да демонстрира на България мнението си”, обяснява той.

Винаги прави така, че човекът, когото обичаш, да е добре и той да е на първо място. Опитай се да всяваш мир и хармония където и да си. И каквото и да правиш, го направи така, че след себе си да оставяш по-добро. Тези ценности предават на Алек майка му и баща му. Иска му се донякъде да е успял да ги покаже и по телевизията. Още преди да започнат снимките, е наясно, че последствия ще има, но се надява да си е заслужавало.

В предаването Младенов е бил себе си, въпреки вълнението, което изпитва от камерите и микрофоните. “През цялото време сърцето ми биеше силно”, разказва той. 

В “Ергенът” влиза, за да открие любовта, без очаквания и без предразсъдъци. Старае се да разбере и усети всяка от жените, с които се запознава. С течение на времето осъзнава, че неговият човек не се намира в имението. Окончателното си решение взема още преди самия финал. Няма как обаче да го заяви на момента. “Използвах думата приключение, която не е много точна. Защото приключението не достигна до щастливия си край. И аз не се чувствам добре от този факт”, казва Алек. 

Едно от любимите занимания на Младенов е да чете книги. 
СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ
Едно от любимите занимания на Младенов е да чете книги. СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

Кой е Александър Младенов извън риалитито?

Приключенец, който иска да намери баланс във всичко и да живее на макс. Човек, за когото зодиите и хороскопът са антична психология, но не вярва изцяло в тях, защото не оставят място за магията. Фен на адреналина - високите скорости и ските, защото “това е едно от най-готините неща, които човешкото тяло може да преживее”. 

Рано се среща и с любовта - още в ученическите си години. Тогава разбира колко тежка може да бъде “болката от това да ти разбият сърцето”. Взаимоотношенията, които има тогава, макар да не са като тези, които човек изпитва в по-зряла възраст, го разтрисат емоционално. “Бях смазан. Започнах да се замислям, че любовта е голямо нещо. Да те накара буквално да си като труп месеци наред и да не се познаваш”, обяснява Алек. 

От предишните си връзки научава, че да раздаваш обичта си безкористно, винаги ще накара човека до теб да грее. Осъзнава, че “болката от любовта може да те направи пълен егоист”. Това обаче с времето сам съумява да излекува. Разбира, че е твърде емоционален, а настроението на човека до него му влияе. Освен това лесно губи себе си, когато обича. Научава, че не всичко трябва да е на всяка цена в живота. “Смисълът, когато ние, хората, се обичаме, е да си даваме въздух под крилете, за да летим заедно свободно и да бъдем най-добрият вариант на себе си. Когато се манипулираме постоянно и спираме да комуникираме един с друг обаче, понякога се получават непреодолими разриви. Но от тях човек научава и израства. Ако се усетиш навреме”, смята Алек. 

Алек заведе Екатерина, Магдалена, Валерия, Криси и Милена на романтична среща.
Алек заведе Екатерина, Магдалена, Валерия, Криси и Милена на романтична среща.

Младенов споделя и още една страст - тази към вкусната храна, умее и да готви. Последното ястие, което е усвоил до перфектност, е италианската карбонара с гуанчале и пекорино. Получава му се, когато готви и с различни видове меса и тестени продукти. Обича комбинацията и широкия диапазон на вкусове - сладко и люто, кисело и солено. Приема храната като преживяване, но за жалост, не разполага с много време, което да посвети на готвенето. Но когато го прави, или следва стриктно рецептата, или импровизира. Често му се случва да хапва нещо набързо на крак.

Винаги обаче намира време да спортува активно всяка сутрин. Четенето на книги Младенов също смята за спорт, но за ума. В момента приключва романа “Шантарам” на Грегъри Дейвид Робъртс. Преди това чете биографията на Лени Кравиц, препрочита и “На изток от рая”. А филми, сериали и телевизия не гледа. Предпочита да хване книга в ръка, защото понякога е по-красиво да се потопиш в собствения си свят.

Макар да развива свой бизнес, пряко свързан с международния и вътрешния транспорт, най на сърце на Алек си остава музиката. Обича да пее,

свири на пиано и е

самоук на китарата

“Пеенето усещам като най-истинската свобода, която човек може да изпита”, допълва той. Но тъй като ангажираното всекидневие отнема от времето му за пеене, използва колата си за концертна зала.

Като дете искал да стане боклукчия, защото “това е супержива професия”. След това мечтае да си отвори собствен ресторант, а някъде там да има и роял. Знае и как иска да се казват децата му, мечтае за голямо семейство. С трите си сестри и брат си се разбира перфектно. “У дома сме свикнали всеки да изказва мнението си така, както го чувства, винаги се изслушваме и се опитваме да си помагаме дори когато не сме съгласни един с друг – точно както е в една хубава, сплотена банда”, казва Младенов. 

Колкото и да му се иска, все още не е успял да обиколи 100 държави, както пише в интернет. Последната дестинация, която посещава, е Гърция. Именно там, както и по цялото ни Южно Черноморие и в планината обича да къмпингува. Съвсем наскоро Младенов е бил в Кресна на палатка в гората. “Като ходиш някъде с кола, една палатка в багажника никога не е излишна”, смята той. 

А дали би се съгласил да участва в друго риалити? За себе си той

не е очаквал, че

ще влезе и в “Ергенът”,

но вече знае, че бъдещето има тенденцията да изненадва. Засега успява да балансира между личния и професионалния си живот, защото, освен да работи усилено, намира време и да си почива активно. Именно човек, който ходи по въже и балансира, символизира една от татуировките на ергена. Може би, защото определя себе си като човек на крайностите. “Хубаво е баланса в живота да го държиш здраво”, казва той.

Другият му татус представлява азиатска монета. Тя пресъздава вътрешното и външното му аз.  

Според Младенов си има време, в което “човек трябва да се предизвиква максимално, за да разбере повече за живота и себе си, и в това се състои балансът”. В момента се е съсредоточил да бъде по-добрата версия на себе си и да се опознае още по-надълбоко. Старае се да развие бизнеса си и да освободи повече време за музикалното си аз. 

Алек Младенов обича адреналина, затова често кара ски.
Алек Младенов обича адреналина, затова често кара ски.

Най-много му се иска той и другите участнички да продължат да вярват в доброто в хората и да мечтаят за любовта.

В себе си Алек не харесва, че трудно се разчупва. “Много обичам да се отпускам, да ми е леко и да си танцувам на музика, но когато съм сред хора, ми е много трудно”, разказва той. 

Младенов завършва Френската гимназия в София. След това учи продуцентство и мениджмънт, икономика, финанси и маркетинг. Най-важните знания обаче придобива от “университета на живота”.

“Работя в цеха

от 15-годишен,

защото като всички изкарвах летните си пари там. Имам щастието да имам баща, който да не ме е лишавал от нищо важно, но никога нищо не съм получавал даром. Не ми е казвал: “Ето ти пари, прави си кефа”. Винаги ме е учил, че това, което получаваш, трябва да си го изработиш, и винаги ми е казвал да се пазя от лесните пари”, разказва Алек. Знае, че независимо от уроците и учителите, които срещаш в живота си, нещата винаги се случват с причина. И е хубаво, когато причината си заслужава.