Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Васил Терзиев
Васил Терзиев

В последните месеци работихме много за превенцията и при валежа вчера се видя. Още в шест часа сутринта изкарахме фирмите, за да бъдат изчистени улиците. В момента бедстващи хора няма. Това каза в началото на днешното заседание на Столичния общински съвет кметът на София Васил Терзиев. То закъсня повече от 45 минути заради политически изказвания по темата за лифтовете към Витоша.

Видя се, че когато имаме добра координация можем да се справим с каквато и да е ситуация, каза още кметът. Увери, че постоянно се прави наблюдение на водните площи. Моята работа е да бъда на терен и да бъда в постоянна връзка с екипите и смятам, че справихме добре и със сигурност можеше и още по-добре, каза още Васил Терзиев. И се пошегува, че единственото място, където е нямало проблем е бул. "Патриарх Евтимий".

Терзиев информира, че на телефон 112 са получени 230 сигнала, свързани с обилните валежи и градушка на територията на общината снощи, а в контактния център на Столична община са получени 34 сигнала.
Общо 18 екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция" към Столичната община заедно със столичната пожарна са реагирали на сигнали. 

По-рано пък написа във фейсбук, че В момента аварийните екипи работят по отводняване на частна сграда в район "Триадица".

 Отворен за движение е пътният тунел на бул. "Цариградско шосе" в района на кв. "Полигона".

 Почистват се дъждоприемните шахти от наноси и листна маса от фирмите, ангажирани с чистотата в града. Дейностите по контрол се извършват от екипите на Столичен инспекторат.

 Наблюдават се речните корита и общинските язовири. За момента няма опасност от разливи на речните корита, а водните количества в язовирите са в норма.

 От днес ще се приоритизират аварийните ремонти на улуците в лошо състояние след бурята, детски градини, ясли и училища.

Столичната община продължава да изпълнява програма за почистване на речни корита, която включва над 270 участъци. Създадена е организация за почистване на близо 40 броя участъци, включващи реките Перловска, Владайска, Какач. Почистени са и водостоците на Южната дъга на Околовръстен път.

 Градският транспорт към момента се движи и изпълнява обичайните си маршрути. "Аварийните екипи извършват и обходи на терен с цел превенция.
Благодаря на всички за съвестната работа, благодаря много и на доброволците, които, както винаги, се включиха наравно с нашите екипи в справянето с последиците от бурята", каза Терзиев.