Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Слави най-трудно преживял раздялата с Деси Добрева.
Слави най-трудно преживял раздялата с Деси Добрева.
  • Деси Добрева първа се оттегли от "Ку-ку бенд", а след нея Алекс Раева, Нели Петкова, Цветелина Грахич 
  • Едва миналата година Грахич призна, че е уволнена и тормозена заради объркана фраза и гадже от ромски произход
  • Невена Цонева последна си тръгна от групата заедно с барабаниста Венелин Венков, ще продуцират предаване

Уволнението ми от "Ку-ку бенд" ме срина, години наред не спирах да плача. Отслабнах", призна за първи път миналата година Цветелина Грахич истината за напускането си през 2017 г. на музикалната група на Слави Трифонов.

Тази новина експлодира като бомба, тъй като певицата години наред криеше какво точно се е случило. Грахич бе поредният вокал, който си тръгна от бенда след Деси Добрева, Нина Николина, Алекс Раева и Нели Петкова. Всички смятаха, че това скоро няма да се случи отново, но преди дни на екипа каза сбогом и Невена Цонева - певицата, която бе застанала на нейното място. Тя пое по нов път заедно с половинката си - барабаниста Венелин Венков. Двамата продуцират предаване "Без граници с Невена Цонева", в което се говори за духовни и астрални практики.

Малко след като се оттегли от екипа, Грахич обясни пред "24 часа", че дълго време е събирала смелост да направи тази крачка и трудно се е решила.

Не призна обаче, че е помолена да си тръгне

"Осъзнах, че мястото ми вече не е там. Но промяната е голяма - посочи Грахич. - Характерът ми не подхождаше на "Ку-ку бенд". Аз съм по-твърда, по-опака. Сега искам да покажа на младите хора, че когато са смели, могат да се развиват и самостоятелно."

Тя влиза в "Шоуто на Слави" през 2011 г. Тогава се явява на кастинг за "Гласът на България", не стига до финала, но Трифонов, който с компанията си продуцира формата, ѝ предлага да стане певица в "Ку-ку бенд".

За скандалното ѝ уволнение обаче посочва, че не е имало конкретна причина. Всичко започнало след концерт, на който объркала две фрази от песента "Притури се планината". Тя веднага се усетила и поправила грешката си, така че никой не я забелязал.

Въпреки това арогантното поведение към нея не спирало. Цветелина Грахич изрази подозрението си, че една от причините да я махнат от "Ку-ку бенд" е, че

приятелят ѝ бил от ромски произход

Освен това тя намекна, че човек от екипа силно е повлиял на уволнението ѝ, но реши да запази името му в тайна.

"Бях се сринала, от сутрин до вечер само плачех - разказваше със сълзи на очи певицата. - Живях с тази болка 4 г. Това рефлектира и върху здравето ми в един момент. Започнах да отслабвам. Имах и други проблеми, които не искам да споделям, защото вече съм ги преодоляла. Но не съм посягала към наркотиците и алкохола."

Невена Цонева бе новата певица на бенда, която зае мястото ѝ и по нищо не личеше, че и тя като Грахич ще си тръгне. Последният вокал на "Ку-ку бенд" напусна музикалната група заедно с половинката си Венелин Венков, който бе барабанист.

За това съобщи самият Слави Трифонов във фейсбук профила си: "След толкова много години заедно, след толкова много албуми, концерти, телевизионни предавания, барабанистът на "Ку-ку бенд"

Венелин Венков реши да тръгне по свой път,

творчески и личен. Заедно с него по творчески, личен и астрален път тръгна и неговата жена - Невена Цонева, произлязла от наш телевизионен формат, а след това певица и основно бекграунд в "Ку-ку бенд"."

Общото мнение бе, че двете страни се разделят с добри чувства, но няколко дни по-късно Венелин Венков сравни напускането си с живот след затвор.

"Тези, които са гледали филма "Изкуплението Шоушенк" трябва да знаят, че там накрая затворниците ги пускат след 30 - 40 години и не знаят какво да правят със свободата си - обясни барабанистът. - Отне ни много време да го обмислим. Не се чувствах добре там последните години.

Това, което е вътре в "Ку-ку бенд" в момента, не е това, което беше преди, всичко е съвсем различно. Най-вече Слави го няма. Вече не е това, което искам. Моето е да правим песни с тази група, както сме създавали дълги години, а ние вече не правим песни и албуми. Много ме мъчеше това и исках да приключа."

Въпреки че немалко музиканти са си тръгвали от групата, годините назад показват, че

певиците са тези, които са най-често сменяните

в екипа. Каква е причината обаче, едва ли някой може да каже със сигурност. Според приближени за певиците това е школа и след като придобият всички умения и се почувстват уверени, те поемат в друга посока. Други обаче твърдят, че някои от тях са тормозени в екипа, който е създаден като музикална група през 1993 г. с първоначален състав от Слави Трифонов, Евгени Йотов и Илия Илиев-Професора.

Една от първите певици, която се присъединява към тях, е Деси Добрева. Тя се превръща в любимката на екипа и затова им е най-трудно, когато решава да развива солова кариера. В малкото си интервюта Слави Трифонов е признавал, че му е било най-мъчно да се раздели точно с Деси.

Деси Добрева
Деси Добрева

"Много хубаво пееше и ми допадаше да обработваме заедно с групата един изключителен поп глас като нейния - посочвал е той. - Тя имаше други намерения и реши да си ги следва."

Неговите убеждения бяха, че Добрева няма да пробие като самостоятелен изпълнител, но сгреши. В момента тя е един от най-харесваните гласове в страната.

Нейното място бе заето от Алекс Раева, но и тя най-неочаквано се оттегли от екипа на шоуто през 2006 г. Официалната версия, която тогава се лансира, бе желанието ѝ да се развива сама. Разбира се, появиха се и слухове, че истинската причина за напускането ѝ са били приключените интимни отношения със Слави Трифонов, но тази история остана само в сферата на градските легенди.

Едно обаче е факт - всички певици след Деси Добрева са напускали музикалната група след няколко години. Алекс Раева беше заместена от Нели Петкова, която започна работа при Слави, след като спечели конкурса "Аз пея в Ку-ку бенд" през 2004 г. 7 години по-късно обаче и тя напусна групата.

Тогава певицата заяви: "За мен беше чест, удоволствие и привилегия да съм част от "Ку-ку бенд" и "Шоуто на Слави"."

Петкова направи силен старт след това, пускайки парчето Lucky One с участието на Miro Gee. Феновете ѝ обаче бяха скептични, защото с музикалната група преди това тя записа емблематични песни, сред които дуета със Слави "Само мен" и "Това е".

Няколко години по-късно Евгени Димитров-Маестрото призна, че

едни от най-тежките моменти за "Ку-ку бенд"

са били именно при напускането на Деси Добрева и Нели Петкова.

"Когато ни оставиха, нещата бяха много драматични, защото те се научиха на поведение и на всичко в групата - посочва той в интервю преди години. - Станаха абсолютно завършени изпълнители. И в момента, в който бяха започнали да се случват нещата и да стават по начина, по който трябва, изведнъж те тръгваха в друга посока. В крайна сметка не мога да ги съдя. Всеки трябва да живее живота си по свой начин и да управлява съдбата си. Това е свещено право. Дали е било грешка, или е било правилно, един Господ знае. Всеки си преценява сам от своята камбанария."

Годините обаче показват, че всички, които са си тръгвали от "Ку-ку бенд", са направили успешни кариери след това.

Слави Трифонов има лош късмет не само с певиците в шоуто си

Калин Вельов също бе от екипа му, но каза сбогом на групата много отдавна и започна развитието си като солов играч. Влезе дори в политиката, а в момента обича да се разхожда в планината със служебния премиер Димитър Главчев, с когото са близки приятели.

Историята на "Ку-ку бенд" доказва, че много от музикантите също са си тръгвали оттам през годините. Една от жените, която изневери на Трифонов и го напусна, е впечатляващата перкусионистка Лили Йончева. Нейното решение шокира екипа, защото тя бе вечно усмихната и позитивна към всичко. Момичето бе решило да замине и да учи в чужбина. Отиде в Холандия, защото там били едни от най-добрите преподаватели по перкусии. В тази страна учеше и Калин Вельов, който бе на миниударните инструменти в "Шоуто на Слави" преди Лили Йончева.

И ако Слави Трифонов някак е преживял любимите си певици и музиканти,

най-трудно се раздели с някои от най-близките си мъже в екипа

Той тежко преживява оттеглянето на един от най-добрите му приятели и спряган за негова дясна ръка - сценариста Росен Петров. В момента той води свое предаване "Операция история" по "България Он Еър". Впоследствие успя да открадне и други важни членове на групата.

Каквото и да се случва обаче, "Ку-ку бенд" винаги изплуват на повърхността с нови попълнения. В момента екипът усилено търси кой да замести Невена Цонева, като мястото на Венелин Венков беше заето от барабаниста Николай Тошев. По този начин музикалната група ще може спокойно да продължи с участията си.

А кой ще е новият вокал, предстои да разберем. Тази драматична приказка няма край...