Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

21-годишният Кристиан Екмекчиян често е позирал в луксозни автомобили. Снимки: Фейсбук
21-годишният Кристиан Екмекчиян често е позирал в луксозни автомобили. Снимки: Фейсбук
  • Има и причинена катастрофа за неспазена дистанция, но според шефа на КАТ той не бил рисков водач
  • Наблюдаващият прокурор отказа да съобщи дали в джипа ковчег са намерени бутилки алкохол или флакони с райски газ

16 нарушения на Закона за движение по пътищата е допуснал 21-годишният Кристиан Екмекчиян за трите години, в които имал книжка. Младежът предизвика тази нощ жестока катастрофа на  бул. "Руски" в Пловдив, в която загинаха той и 20-годишната Теодора Николова, а двамата му спътници – момче и момиче по на 22 години, се борят за живота си.

Кристиан имал 5 акта, 10 фиша и веднъж  бил хващан да кара с над 21 км/ч превишение на позволената скорост, за което бил глобен със 100 лв., съобщи шефът на "Пътна полиция" в Пловдив гл. инспектор Красимир Нешев. Санкциите на Екмекчиян били за неносене на предпазен колан и за причинена катастрофа заради неспазена дистанция.

"От тези нарушения, които аз виждам, не смятам, че е бил рисков водач", каза Нешев. Според него това били нормални за всеки шофьор нарушения, просто в случая на Кристиан Екмекчиян броят им бил "малко повече".

Припомняме, че майката на Кристиан Петя Екмекчиян работи в КАТ–Пловдив и регистрира автомобили.

Началникът на КАТ-Пловдив гл. инспектор Красимир Нешев (на преден план) и наблюдаващият прокурор Борис Михов.
Началникът на КАТ-Пловдив гл. инспектор Красимир Нешев (на преден план) и наблюдаващият прокурор Борис Михов.
"Извършен е оглед на местопроизшествието, разпитани са установените свидетели, назначени са химически експертизи, предстои да се назначи и автотехническа", заяви наблюдаващият прокурор Борис Михов. Той добави, че са иззети веществени доказателства, но отказа да посочи дали в джипа на Кристиан са намерени бутилки алкохол или флакони с райски газ.

Заради ранния етап на разследването не е ясно с каква скорост се е движел джипът. По информация на "24 часа" тя доближавала 200 км/ч. Именно превишената скорост е водещата версия, по която работят разследващите.

Освен загиналите, в тежката катастрофа пострадаха двама пътници - 22-годишни мъж и жена. Състоянието им е тежко, но според прокурор Борис Михов към момента животът им е вън от опасност. В болница е настанен също служител на пожарната, който се е отзовал на сигнала за катастрофата. Той е с множество фрактури по тялото. Джипът на Кристиан е ударил няколко големи дървета, които се изкоренили и едното се стоварило върху огнебореца.