Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Спецов Снимка: Йордан Симеонов
Румен Спецов Снимка: Йордан Симеонов

Няма да позволя НАП и колегите ми да бъдат въвличани в чужди сценарии с цел да се чисти нечий имидж, предупреждава в изявление изпънителният й директор

„Истината трябва да е оръжието на журналистите, а след инцидента в София със служителя на НАП и Димитър Стоянов, вместо истина, има недопустима спекулация и изкривяване на фактите. Това се вижда ясно от пълния запис, който беше разпространен в медиите", това пише изпълнителният директор на приходната агенция Румен Спецов в позиция, изпратена от пресцентъра на НАП. По думите му служителят на НАП е станал жертва на брутална агресия и арогантност, демонстрирана на улицата от страна на Стоянов.

„Не се интересувам кой и защо изкривява фактите, но няма да позволя НАП да бъде въвличана в чужди сценарии за „изчистване" на нечий имидж. В Агенцията работят честни и достойни хора, които заслужават уважение за работата и усилията, които полагат ежедневно в интерес на обществото. Истинските журналисти не подменят истината, за да я направят удобна за лични или чужди интереси. Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба и не нападат хора. Оръжието на журналиста е истината. Това е и моето оръжие. Заявявам, че няма да толерирам по никакъв начин замесването на името на НАП в определени медийни публикации с цел обслужване на политически или бизнес поръчки. От нашата работа зависят приходите в държавния бюджет, а без приходи, няма държава. НАП и служителите ѝ не бива и няма да бъдат инструмент за ничие влияние и натиск. Обществото и нашите служители могат да бъдат спокойни, че всеки ден, в който съм изпълнителен директор на НАП, ще защитавам тях и интересите на държавата", категоричен е Румен Спецов.