Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Те на техните избиратели, като си стоят в залите и говорят с тях, не могат да им кажат защо заради арогантността, себелюбието, постовете, пътуването счупиха редовното правителство. Те нямат доблест като мен да кажат, че носят отговорност. Трябва да намерят някой виновен, най-добре това да са ГЕРБ и Борисов, а те да са невинни".

Това разказа за бившите си партньори от ПП-ДБ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти в столичния район "Възраждане".

Той припомни споровете в сглобката по ротацията и как накрая отново се върнаха в началото, като обсъждаха да не се сменят министри, а само акад. Николай Денков и Мария Габриел да си сменят местата като премиер и вицепремиер и външен министър. "Да спрат да преиначават, за да не използвам думата лъжат, макар че я заслужават", каза Борисов.

"Това е отговорът на въпроса какво ще правим след това - нищо няма да правим с тях. Или те ще спрат да преиначават, или тези служебни правителства може да изкарат много дълго. Те трябва да разберат, че сега на изборите или ще се работи партньорски, или ще се търси стабилно управление. И вместо само да ми поставят с тоя или оня, все едно някое гадже - или скъсваш с тая, или няма да скъсваш. Затова не мога и да се оженя толкова време. Не се прави така", каза още Борисов.

Още в началото залата се запълни и останаха правостоящи. "Това значи, че усещането, че се връщаме на власт, се засилва", пошегува се Борисов с бившия финансов министър Владислав Горанов, който явно също е бил в залата. Горанов присъства и на срещата на Борисов преди десетина дни с привърженици в "Подуяне".

"Еврозоната беше готова, вие я провалихте. Вие нарушихте критериите след това за тези инфлационни процеси, дефицити, безогледно харчене на пари", каза Борисов за бившите си партньори от ПП-ДБ.

Според него хората в ГЕРБ не искат повече партията им да управлява с "Промяната" и ДБ. И дори предположи, че ако направи вътрешно допитване в партията с кого да работят, повечето ще посочат други формации, но не предположи кои.

"В момента след изключително антируските действия на партията на промяната България има само руски газ. Не знам дали ще намеря достатъчно сподвижници следващите дни в парламента да вземем решение да забраним както руския петрол, така и руския газ. И тогава да ги питам всичките комисионери на гръцките фирми, защото само от Гърция влиза газ", каза Борисов.

"Аз им знаех пъкления план, какво ще направят след това. Те искаха да ни извият ръцете, за да вземат абсолютно всичко - всички министерства, ДАНС, МВР. И аз се чудя защо този запис, който Радости Василев предостави официално, не е криминален, как тези млади образовани хора, които дойдоха от чужбина, изведнъж намериха Бойко Рашков. Сега като гледам пудели, кучета почвам да си обяснявам част от процесите. А къде намериха Модев, Терзиев?", каза още Борисов.

Той отново разказа, че съпредседателят на "Промяната" Кирил Петков е поканил Калин Стоянов за вътрешния министър. "Арестувате незаконно, не може да ви се даде и ДАНС, и МВР", обърна се той към бившите си партньори, които настояваха за реформа в службите.

Борисов отрече на срещите за преговорите по ротацията да е имало представители на ДПС - били само четирите дами от екипа на ГЕРБ и лидерите на ПП-ДБ. Преди дни в интервю акад. Николай Денков разказа, че на някои от първите им срещи е идвал и лидерът на ДПС Делян Пеевски. Опроверга и твърденията, че Пеевски командва ГЕРБ, като се пошегува, че при създаването на ГЕРБ, лидерът на ДПС е бил малко дете.

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 22 април 2024 г.