Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Делян Пеевски
Делян Пеевски

Лидерът на ДПС Делян Пеевски скастри президента Румен Радев и ПП-ДБ, че си играят игрички, и ги призова да следват конституцията.

"Съгласно конституцията той е длъжен да ги разпише", отговори той на въпрос как ще коментира забавянето на Радев в разписването на указите за назначаването на новите служебни министри на земеделието и външните работи. И продължи: "Но това, което наблюдавам - нека държавните мъже да бъдат на висотата на доверието на хората и да спрат с тези игрички. "Няма да подпиша за министрите", другите: "Ще махнем шефа на парламента". Ами добре, няма да има министри, няма да има премиер, няма да има шеф на парламента, утре може да няма президент. Какво се случва с държавата?".

На въпрос какво ще стане, ако Радев откаже да разпише указите за назначаването на Георги Тахов в земеделието и Даниел Митов от ГЕРБ в МВнР той отговори: "Като откаже да подпише, той вече си има външен министър и земеделски министър и трябва да почне да ги управлява. Те са негови министри вече, на Радев. В мига, в който откаже, той приема, че има двама министри в кабинета".

"Убеден съм, че ще запази равноотдалеченост и България ще има ясната насоченост, която трябва да има - проатлантическа", каза Пеевски за Даниел Митов.

Попитан дали според него е имало външен натиск над Главчев, за да предложи Митов, той отговори: "Дайте да бъдем сериозни. Съгласно конституцията това е изцяло право на премиера. Не може да се бъркаме премиера кой ще определи".

"Това не е сериозно. Ние сме в предизборна кампания на практика вече. Просто всички да спрат и да се съобразят с конституцията. Президентът се съобрази с конституцията, да се съобразява и Министерският съвет, и ние да се съобразяваме с конституцията. Трябва да бъдем отговорни към хората. Това вече е една игра, която ще я платят хората. Призовавам всички отговорни държавни мъже да спрат", каза още той.

На въпрос защо ПП-ДБ продължават да защитават бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, който от вчера е с повдигнати обвинения, че е помагал за контрабанда, той отговори: "Партията на пудела трябва да си защитава пуделите".