Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доц. Наталия Киселова Кадър: Нова тв
Доц. Наталия Киселова Кадър: Нова тв

Ако бъде блокирана смяната на външния министър, няма да има проблем за провеждане на изборите, обясни политологът проф. Румяна Коларова

До изборите президентът ще се разграничава от правителството и сигурно ще издаде укази за смяна на двамата министри. С промяната в правилника за дейността на Народното събрание, с която в петък ще има парламентарен контрол и министрите ще бъдат изслушвани, Народното събрание ще се използва като предизборна платформа - това ще са неприятни заседания за избирателите. Това каза по Нова телевизия преподавателят по конституционно право в Софийския университет доц. Наталия Киселова. 

"Всички тези временни кабинети се назначават и функционират, когато не са назначени от президента, се назначават и функционират по силата на някакъв базов консенсус между политическите партии. При формирането на кабинета Главчев заяви, че формирал политически балансиран кабинет. А това означава, че има политически представители, но има баланс между различните партии. Убедена съм, че Главчев се е допитал до тях", коментира политологът проф. Румяна Коларова. Според нея дистанцирайки се партиите от кабинета, се проваля конституционният модел. Тя е категорична, че ако бъде блокирана смяната на външния министър, няма да има проблем за провеждане на изборите, защото не той ги организира, а Иван Кондов, който е с ранг на посланик.

Румяна Коларова
КАДЪР: NOVA NEWS
Румяна Коларова КАДЪР: NOVA NEWS