Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

  • Билката е доказано ефикасна срещу бактерии, вируси, язви, диабет, гъбички и смъртоносни паразити
  • Елементът тимокинон в нея работи за намаляване размера на туморите

"Това е просто нещо, което може да се случи изневиделица, не е нещо, което сме способни да контролираме."

Това са думи на легендата на рапа Доктор Дре, който в интервю за нюйоркската радиоверига SiriusXM наскоро разкри през какви премеждия е преминал в последните години от живота си.

В разговора с актьора комик Джеймс Кордън музикантът разказа, че след като е бил хоспитализиран заради мозъчна аневризма преди 3 г., е претърпял три поредни инсулта.

Човекът, обявен официално за икона на хип-хопа, сподели, че преживените през 2021 г. изпитания са го накарали да започне много повече да цени живота. "Радвайте се, че сте живи", призова почитателите си световноизвестният продуцент.

Една сутрин Доктор Дре се събудил със силна болка зад дясното ухо -

"най-ужасната, която някога съм изпитвал". "Реших, че мога просто да полегна, но синът ми бе категоричен, че отиваме на лекар", спомня си той.

В центъра за спешна помощ казали, че положението му е твърде "сериозно" и го приели в болница. "След това съм изгубил съзнание. Озовах се в интензивното отделение. Бях там две седмици. Чувах лекарите да казват: "Не знаете какъв късметлия сте." Хората, спасили живота му, са от клиниката "Седърс Синай" в Лос Анджелис, където бил откаран с линейка.

"Нямах представа, че имам високо кръвно налягане, защото съм на здравословен режим. Вдигам тежести, бягам, правя всичко, за да се поддържам здрав. Препоръчвам - следете стойностите на вашето кръвно", казва носителят на "Грами". По-късно разбрал, че състоянието му е в голяма степен наследствено и не може да бъде предотвратено. "Причината за всичко е високото кръвно налягане, от което страдат много чернокожи мъже. Наричат го тихия убиец. Нямате идея, че сте в това състояние, затова се проверявайте", съветва музикантът.

Той разкрива още, че дните му в болницата били много трудни и поради факта, че мерките заради пандемията от COVID-19 още били в сила и не му разрешавали да приема посетители. „Позволиха на семейството ми да влезе - спомня си още хип-хоп идолът. - Разбрах по-късно, че

лекарите ги извикали, за да кажат последно сбогом, мислели, че няма да прескоча трапа."

Болният нямал представа, че състоянието му е толкова сериозно. Но като това видял лицата на майка си и на сестра си, разбрал. „Поради това, което се случваше в мозъка ми,

ме събуждаха на всеки час в продължение на 2 седмици, за да направя тестове...

караха ме да докосвам носа си, да търкам петата си в прасеца. Веднага щом си тръгнеха, опитвах да заспя, защото знаех, че ще се върнат след час", продължава разказа си рапърът.

Подобно драматично преживяване може да накара хората да променят възгледите си за живота, но рапърът не е направил никакви значителни промени оттогава. "Не се побърквам, защото кой знае дали ще видя светлината утре. Въпреки това уплахата те кара да оцениш, че си жив повече отпреди", споделя Доктор Дре.

През 2022 г. друг световноизвестен негов колега – Еминем, разказа как болестите на ментора му са станали причината да зарови томахавката на "глупавата си" вражда с рапъра Снуп Дог.

Андре Ромъл Йънг, както е истинското име на Доктор Дре, е роден на 18 февруари в Комптън, Калифорния. Като дете сменя училищата едно след друго, но

от гангстерските банди го спасява музиката,

която го увлича много рано. Независимо че не завършва училище, през 2014 г. той е удостоен от университета на Южна Калифорния с титлата почетен доктор за цялостния си принос в музиката.

Смятан е за една от най-влиятелните личности в хип-хопа. Като млад става член и на рап групата N.W.A., но я напуска през 1991 г. Подписва договор с Death Row Records, където работи с Тупак Шакур и Снуп Дог. Пет години по-късно създава собствена музикална компания – Aftermath Records. През 1999 г. записаният заедно със Снуп Дог албум "2001" става мултиплатинен. Доктор Дре започва да се изявява и като откривател на нови таланти, един от които е Еминем. Продуцент е и на други големи звезди като Фифти Сент, Гейм и Кендрик Ламар.

Доктор Дре много пъти е разказвал с какви трудности са се сблъсквали той и компанията му единствено заради това, че Еминем е бял и е трябвало да пробива в индустрия, доминирана изцяло от чернокожи. Преди време в интервю той заяви: "Когато чух Ем за първи път, дори не знаех, че е бял. Просто знаех, че искам да работя с него. И това всъщност направи нещата по-добри за мен, защото той беше толкова различен".

Продуцентството го превръща в милиардер

Смята се, че състоянието му в момента възлиза на 1,3 млрд. долара. Освен на музиката богатството му се дължи и на точния му нюх към перспективни инвестиции. През 2011 г. печели 300 млн., след като продава на тайванска компания дял от фирмата си за производство на аудиослушалки Beats, основана през 2006 г. След като слушалките се превръщат в едни от най-предпочитаните от геймърите и от музикалните фенове по света, Доктор Дре сключва изключително изгодна сделка с "Епъл" за продажба на фирмата, чиято стойност остава тайна. Говореше се, че става дума за около 3,2 млрд. долара и че този договор го е превърнал в най-богатия рапър в света. По-късно е изпреварен от Кание Уест и Джей Зи. През 2001 г. става и първият рапър, който печели награда "Грами" като продуцент на годината.

Доктор Дре има 6 деца от 5 различни жени,

според някои биографи наследниците му са дори 9. Най-големият му син се ражда, когато е на 16 г., но го вижда за първи път, когато момчето става на 20. През 2008 г. третото му дете – също син, умира от свръхдоза хероин и морфин.

Фанатик на бързите коли, както сам се определя, Доктор Дре има една от най-завидните колекции от ултраскъпи модели – ферари, ламборгини, порше, ролс-Ройс. Твърди, че най-голямото му удоволствие е да ги кара, когато не работи.