Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

  • В началото на 2024 г. подава молба за издаване на заповед за защита от домашно насилие, но после я оттегля
  • Мъжът не могъл да преживее, че тя иска да се прибере в България, за да устрои живота си без него

Любов, скандали, психически тормоз, понякога и шамари. Случаят на Десислава Маринова, която беше убита от съпруга си Коци Костов в Червен бряг, е като под индиго с всички останали в графата "домашно насилие". Преди дни 42-годишната жена беше открита от майка си в семейната им спалня с шест прободни рани във врата, мишницата и гърба. Малко по-късно в друг имот намериха и тялото на самоубилия се съпруг.

Според запознати Деси и Коци били заедно от 2002 година, като от около 20 години живеели в Испания. През 2016 година сключили граждански брак, а към края на миналата година Маринова се завърнала в България, но само със синовете си.

"Тя буквално избяга от него заради проблемите, които имаха - разказва приятелка на жената. - Те са заедно от ученическите си години. Любовта им пламна още когато бяха малки, но в един момент ревността му стана нетърпима. Два пъти подаваше молби за развод, но впоследствие ги оттегляше. Разказваше пред близките си, че той й е правил коментари за облеклото, за погледите на други мъж върху нея. Имало е забележки за външния й вид. Ставаше въпрос за зверска ревност. Накрая Деси реши да се прибере в България при родителите си, но той не можа да понесе това. Тя искаше ново начало. Дори наскоро започна работа в една пекарна. Просто пожела да се устрои и да продължи живота си без него."

В началото на 2024 г. жената е подала и молба до районния съд на Червен бряг за издаване на заповед за защита от домашно насилие, научи медията ни. Малко по-късно обаче я оттегля. Така делото било прекратено, а защитата "обезсилена".

"С Коци имат две деца, но те няма да отидат в дом, защото за тях ще се грижат бабите и дядовците", научи "24 часа".