Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ваня Григорова
Ваня Григорова

„Би било чудесно да поведа листа на обединена левица, но когато „Позитано“ води война срещу софийската си организация, очевидно такава левица няма как да се случи.“ Това коментира в предаването ‚Лице в лице“ по bTV общинският съветник от БСП в Столичния общински съвет Ваня Григорова.

По думите ѝ лявото е в разпад, а работещите българи няма да имат адекватна защита в Народното събрание.

„За мен националните избори са много по-важни от европейските. Не че европейските нямат своята тежест при определението на националната политика, напротив, напоследък сме подчинени на решенията на Брюксел. Очаквам сглобката да се повтори с леко променени пропорции, ГЕРБ да вдигнат малко, „Продължаваме промяна“ да паднат с повече. Нека да ви припомня какво каза госпожа Габриел, когато оповести края на преговорите. Тогава тя каза, че времето, което е отделено за провеждане на преговорите, не е загубено време, тъй като по споразумението има 99% разбирателство и то би било много добра база за сключване на коалиционно споразумение след изборите. За да очакваш сключване на коалиционно споразумение след изборите - очакваш коалиционният партньор да бъде същият. Очевидно е, че тези избори ще бъдат загубени за българските граждани“, добави тя.

Григорова коментира, че да застане в едната част на лявото, означава да неглижира всички останали части.

„Решението предстои в следващите няколко дни. Посоката трябва да е силно представителство на работещите граждани. Да речем, че в следващите няколко дни ще стане ясно дали съм готова да оглавя листа. За съжаление, виждаме, че апатията от това, че хората бяха предавани дълго време, хората решиха, че през избори нищо не се решава. Сами се отказват от властта, която имат. Лявото и синдикатите би трябвало да работят в една и съща посока. Докато няма осъзнаване и от двете страни, трудно бих могла да посоча съществуваща лява формация, която да разбира проблемите на работещите и да се вслушва достатъчно често в проблемите им“, каза още Григорова.

Тя коментира и че Корнелия Нинова се е „изгаврила“ с лидера на софийската организация на БСП Иван Таков.

„Тя беше тази, която управляваше с ПП-ДБ и предложи г-н Вежди Рашидов да стане председател на Народното събрание. Именно в деня, в който посочи с пръст г-н Таков, се снима с председател на Общински съвет, който е от ГЕРБ. Очевидно оттам представителство на работещите български граждани не може да има“, заяви Григорова.