Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Наско Сираков по време на пресконференция на "Герена". СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА
Наско Сираков по време на пресконференция на "Герена". СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА

- Угрозата "Левски" да слага тирета, запетайки и въпросителни знаци изчезна, обяви собственикът

- Треньорът Николай Костов не само няма да бъде уволнен, но получава нов договор

"Левски" е изплатил цялата главница към дълга към НАП и вече не текат лихви. Разплатени са и други задължения, като погасените суми общо са около 13 милиона лева. Това съобщи мажоритарният собственик на "синия" клуб Наско Сираков.

"ПФК Левски е платил главница 6 342 000 лева към НАП. В момента за първи път "Левски" не дължи нито една стотинка главница, която да носи лихви. Миналата година по това време ни се трупаха много - 2500 лева на ден. През тази една година са платени 4 004 000 лева текущи задължения и 2 500 000 лева към дистрибуртори и доставчици. Общо 13 милиона лева. Затова нашата скамейка е къса и играем с 13-14 човека. С първостепенната задача, която си бяхме поставили, се справихме блестящо. Това е работа не само на хората в клуба, но и на огромна част от "синята" общност, която по всякакъв начин се стремеше да помага и да спаси любимия си клуб. Неслучайно казах, че най-важният мач е с НАП, ние сме на път да го спечелим", заяви Наско Сираков.

Сираков показва документ за изплатените задължения.
Сираков показва документ за изплатените задължения.

"Най-важното за нас през тази една година беше да отпадне угрозата от "Левски" да слага тирета, запетайки и въпросителни знаци. Убеден съм в този момент, че такава угроза вече няма", добави той.

Остава задължението към НАП от 3,762 милиона лева от натрупаната лихва, която обаче не носи заплаха за лиценза на клуба. Дългът е разсрочен до 2027 г.

"Левски" има и задължения към Столичната община, натрупани от 2016 г. Те са в размер на около 2 милиона лева и също ще бъдат плащани разсрочено.

"Бяхме в будна кома - да. Сега вече не сме в будна кома", коментира още Наско Сираков.

Собственикът разкри и друга новина - треньорът Николай Костов не само няма да бъде уволнен, но скоро ще бъде обявен нов договор с него.

"Категоричен съм, че това треньорско ръководство ще продължи да работи и през следващата година. Говорил съм с Николай. Предстои да бъде обявен нов договор", заяви Сираков.