Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Петров КАДЪР: БНТ
Христо Петров КАДЪР: БНТ

Всеки има различни мотиви да се хване с политика. Аз винаги съм имал комплекс, че съм направил много малко за тази страна, а съм взел прекалено много.

Това каза пред БТВ депутатът от ПП Христо Петров, известен в музикалните среди като Ицо Хазарта.

Запитан как приема решението на министъра на транспорта Георги Гвоздейков да остане и в служебното правителство, отвърна: Интересното с Жоро е, че той е един от близките ми хора в ПП. Ние имахме много дълъг разговор преди той да вземе това решение. Според мен то не е правилно и много ще се радвам да не съм прав.

"Неговата теза е, че има да се свърши една работа която е за българските граждани. Според мен той няма да бъде оставен да я свърши, защото хората, които ще я ръководят са тези, които съсипаха борбата му за медицинските хеликоптери", каза Петров. И допусна, че Гвоздейков може да бъде натиснат да се сключат анекси по определени договори.

Ще го поставят в положение или да загуби всичко, или да си затвори очите, както са правили колеги от други партии. Надявам се да не съм прав и той да постигне този успех, допълни той.

Въпросът не е как се чувствам, а какво съм свършил. За това кратко време, в което просъществува правителството и парламентът, който ще приключи след два месеца, свърших нещата, които исках - разкриването на тайната за осиновяването, парите за децата и др., отчете той.

Аз познавам Росен Желязков повече от 20 г., не по музикантска линия. Той е изключително интелигентен човек. Имах разговор с него преди време, бяхме в една друга телевизия. Казах му, че не ме притесняват толкова мутренските, отвратителни неща по върховете на политиката, притесняват ме интелигентните хора, които ги поддържат. А той ми отвърна - "когато твърде дълго време се бориш с едно нещо, ти се превръщаш в него, казвам ти го от личен опит", разказа той.

За избора на Деси Атанасова за конституционен съдия не бях в България. Истината е, че бих подкрепил този избор, защото такава беше договорката - те да подкрепят Белазелков, а ние Атанасова. Много неща мога да кажа за нея като музикант и като човек, но искам да попитам тези, които най-много критикуваха избора й, могат ли без помощта на Гугъл да изброят кои са членовете на КС. Те знаеха много добре, че тя не трябва да е там, но ако ги питаш кои са другите?, запита той.

Аз съм приел избора да бъда част от ПП и всичко, което виждам през тези две години и половина, на цялата щета, която нося, съм много горд от това. За мен може да се кажат три неща - този човек е крадец, този човек е глупав и го използват, и третият е, че този човек постъпва правилно. За хората, които вярват в последното, съм се хванал да правя това, подчерта той.

На въпросът дали ще е в евродепутатската листа на ПП, пък отговори така: Най-вероятно да и това ще зависи от това дали ще свърша една конкретна програма, която искам да изпълня, свързана с децата.