Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Любомир Канов, психиатър
СНИМКА: АРХИВ
Д-р Любомир Канов, психиатър СНИМКА: АРХИВ

Да "важничиш" по време на публична изява или когато камерите са насочени към теб, да заемаш неприсъщи за теб пози, неподкрепени от истински добро възпитание, тоест да имитираш такова, без да си го придобил!

Да се преструваш на държавник, на политик, на умник, на бащински загрижен мъдрец за добруването на останалите, докато в същността си, най-вече си оставаш един недообразован селяк.

Това е лошата бутафория, която народонаселението гледа всеки ден по телевизора и я псува на майка. Псува всъщност себе си. Защото точно това население гласува и пак ще гласува за точно същите имитатори и лъжеполитици, които му разиграват неспирно едни и същи посредствени скечове.

Облечете във фрак селяка и ръцете му пак ще стърчат встрани като ритли, колкото и да се преструва на държавник. Лицето му и безпомощният поглед на малките очички изпод плоското чело винаги ще издават пред околните, колко случайно той се е озовал там, където е сега, вместо да се заеме с небраното лозе. То ще си остане необрано, разбира се, защото аграрният човек е решил да отиде там, където не му е мястото.

Сбърканата система ражда недоразумения. България обаче, я спасява това, че тя продължава да крета, въпреки нелепостите в нейното управление като държава, защото земята ни все още ражда всичко, дори когато селата започнаха да превземат градовете, а градовете започнаха да отиват все по-далеч на село. Засега в България няма гладни гробища. Има просто зле поддържани такива, приютяващи както недоволните от живота, така и онези, които смятат, че са печелившите от него.

От Фейсбук.