Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вицепрезидентът Илияна Йотова
Снимка: Дима Максимова
Вицепрезидентът Илияна Йотова Снимка: Дима Максимова

"Това е практическата реализация на промените в конституцията. Това поискаха и това получиха. Оттук нататък отговорността е на номинирания за премиер, на министрите, които той е поканил. По голямата част от тях не мога да коментирам и не познавам, но определено има добри професионалисти, като г-жа Петкова. Пожелавам им успех", каза вицепрезидентът Илияна Йотова и подчерта, че отговорността е и на НС.

"Ние изпълнихме всички условия на текстове в конституцията и желанието на политическите сили да се ускори този процес на преговори, за да може изборите да бъдат 2 в 1.", каза тя. Според нея, ако Главчев иска да смени някои от предложените, трябва да има много сериозни аргументи, защото ще бъде знак за още по-задълбочаващата се политическа криза.

"Очевидно този служебен кабинет, така както е замислен с промените в конституцията, е голямо недоразумение ", каза тя.

Оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев била изненадваща за нея. Прогнозира, че с приближаването на изборите ще се вадят все повече нови и скандални факти за некоалиционно управление в последните 9 месеца. "За някои партии предизборната кампания започна още от залите на Президентството", обясни вицепрезидентката. 

Битката за службите на ПП-ДБ не е от вчера, припомни тя по повод думи на Денков, че ДАНС прикрива наркоканали.

"Да се отправят такива тежки обвинения е изключително опасно преди всичко за нас, българите, защото руши и малкото доверие, което имаме в институциите, особено в размирните времена, в които живеем. Аз не познавам в собствената си практика, българска и европейска, друг политик, който да говори по такъв начин за службите за сигурност. Това се отбелязва от нашите европейски партньори, това се пише. Утре искаме да влезем в Шенген. Кажете ми как на този фон те ще кажат убедени своето "да", завърши Йотова.