Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Президентът Румен Радев възложи на Димитър Главчев да състави служебен кабинет миналата събота и днес той върна списък с министри.
Президентът Румен Радев възложи на Димитър Главчев да състави служебен кабинет миналата събота и днес той върна списък с министри.

Най-трудното решение в кабинета за Димитър Главчев е било да остави на поста вътрешния министър Калин Стоянов. Това сподели самият Главчев на излизане от президентството след консултациите с партиите за състава на кабинета.

"Компромис не съм допускал с никого, но най-трудното ми решение, най-много се двоумях, няма да скрия, беше за Калин Стоянов, но вчера оставката на професионалното ръководство на МВР в лицето на главния секретар абсолютно наклони везните към него.  Представете си какво щеше да се случи, ако професионалното ръководство е в оставка и сменим и политическото в лицето на министъра, не мога да поема такъв риск", обясни Главчев.

Тримата министри от редовния кабинет Главчев решил да остави, за да има приемственост, а и защото имали важни проекти. Това са вътрешният Калин Стоянов, транспортният Георги Гвоздейков, образователният проф. Галин Цоков и земеделският Кирил Вътев.

"Кирил Вътев, както и останалите трима министри от действащото сега правителство, съм избрал, за да има приемственост. Съобщиха ми някои факти и програми, които са на приключване, и реших, че е по-добре да не се рискува и да има трус в сектора, а да продължат и да завършат това, което имат да завършват", обясни Главчев.

"Аз съм взел своето решение и не виждам кой би ме убедил да направя промени", коментира Главчев.