Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДАНС 

СНИМКИ: ЙОРДАН СИМЕОНОВ
ДАНС СНИМКИ: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Арестувана е била директорката на Агенция "Митници" Петя Банкова при проведена от Държавната агенция Национална сигурност операция на територията на София и страната. Това съобщиха неофициално разследващи, запознати с операцията. Акцията е по повод данни за подкуп, пране на пари и длъжностно престъпление.

Арестуван е и заместникът ѝ Людмил Маринов. Според информацията, преди да постъпи на работа в Агенция "Митници" в началото на март, Маринов е бил служител на ДАНС.

Към момента тази информация е неофициална като органите на реда нито потвърждават, нито отхвърлят това. Пред агенцията в момента има засилено полицейско присъствие. 

Операцията на ДАНС е свързана с разследване на сочения за контрабандист Николай Николов - Паскал и неговите евентуални връзки, чрез които е осъществявана контрабанда.

Неофициално се говори, че е задържан и племенника на бивш вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков. Слухът посочва, че бащата на момчето също е арестуван. 

Претърсват се адреси в квартал "Бояна", известен хотел в столичния квартал "Лозенец", както и други места близо до него.

Освен в София, операцията на ДАНС е в ход и в Хасково.