Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

БОЙКО БОРИСОВ
БОЙКО БОРИСОВ

И 150 депутати да имат ГЕРБ и ДПС след изборите, правителство няма да има между само тези две партии.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. И отправи посланието си към "тези платени говорители, които говорят от името на ГЕРБ и ДПС".

На мероприятието на колегите от ПП чухме какви ли ну лоши неща за нас, но в същото време след изборите пак щели сме да си говорим. Съветвам ги - да отидат, има една много хубава постановка "Език мой, враг мой" . Да изгледат за два месеца тази постановка, да намерят време, защото, ако продължат по същия начин, няма да си говорим, предупреди Борисов ПП-ДБ.

Борисов бе категоричен, че не се меси в подбора на служебните министри от страна на Димитър Главчев. Изобщо, отсече той.

До този момент не знам да е поискана среща с кадри на ГЕРБ, отговори Борисов на въпрос дали ще има такива в служебния кабинет. 

Казах, че президентът е отговорен човек и няма да хвърли държавата в криза. Това е негов избор и ние го приемаме. Това каза Борисов в коментар на въпрос, че президентът не го е послушал в призива му да не избира за служебен премиер Росен Желязков и Димитър Главчев.

Но видяхме, че г-н Гюров го обявиха за предател, защото не бил говорил никой с него. А чухме различни неща преди това, допълни лидерът на ГЕРБ. 

Въобще много различни неща чухме от истината през тези няколко дни, но това, което най ме радва и ме прави щастлив е, че през тези 9 месеца, жените ще ме разберат какво казвам, сме повишили раждаемостта. Това правителство нещо много хубаво сме свършили, отчете Борисов. 

Запитван кой точно е предложил промените в конституцията за служебното правителство и списъка с имена, Борисов отговори: Имам добра памет за неща, в които съм участвал. Специално за конституцията през тези месеци винаги  сте ме чували, че подкрепям Христо Иванов и неговите предложения. Така че дори не съм участвал - не само на пресконференцията, но и в разговорите, свързани с конституцията, защото това е нещо, което се преподава в университета, учат се доста години за него. А и имаме и много добри конституционалисти, които биха дали своята оценка, с което ние се съобразяваме.

Към този момент не виждам нещо, за което Христо Иванов да е виновен, за да понася отговорност, допълни Борисов. И обясни, че законовите промени, които се правят сега за БНБ, Сметната палата и омбудсмана доизчистват текстовете, за да може шефовете им да стават служебни премиери. Не виждам проблем в това, допълни той.

Винаги съм вярвал на Христо Иванов. И като правосъден министър, допълни Борисов. 

Запитан дали трябва Калин Стоянов да остане вътрешен министър, лидерът на ГЕРБ каза: Калин Стоянов се справи добре с Шенген, с границата. От вчерашното съобщение на МВР кой е назначил жената на Нотариуса, също стана ясно. Калин Стоянов е лично назначение на Бойко Рашков като служебен министър до последния му ден като шеф на една от най-важните дирекции - борбата с организираната престъпност. Нека имаме памет.

Много интересни ми бяха тези дни, за раждаемостта, това масово се е усетило като сигурност, масово се е увеличила раждаемостта. За всички останали паметта ми е, че имаше много ясни, принципни решения - и за Украйна, и за енергетиката,  и за социалната сфера, пенсиите - където трите партии внасяне заедно предложението, гласувахме го заедно, гласувахме заедно бюджета и т.н. Нека да имаме памет, призова Борисов. 

Очаквайте подробности.