Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Любен Дилов-син Кадър: bTV
Любен Дилов-син Кадър: bTV

„Димитър Главчев е изключително почтен и добър човек“, това коментира в предаването „Тази събота и неделя“ по bTV депутатът от ГЕРБ-СДС и почетен председател на движение „Гергьовден“ Любен Дилов-син.

„След изказването на Борисов не мислех, че това ще е изборът на президента, но това е умен избор, за което поздравявам Радев. Не мисля, че Главчев ще ни разочарова или ще ни даде повод за упреци“, допълни той.

„От всички възможности в момента Димитър Радев и Димитър Главчев бяха най-добрите. Съмнения винаги ще има. Срокът за избор на служебен премиер е къс. Второ – има действащ парламент и парламентарен контрол. В тази част промяната в Конституцията е добър – за непрекъсваемост на легислатурата. Най-големият кахър на Конституцията е този ограничен списък за служебен премиер. Подкрепихме го по силата на логиката, че е предложение на нашите партньори. И други щуротии подкрепихме на нашите партньори. Само ще ви припомня ветрените паркове“, посочи Любен Дилов.

„20 години слушаме за съдебната реформа. Иван Гешев беше избран по правилата на Христо Иванов. Да се казва, че съдебната реформа е пречката да има кабинет е несериозно. Това, което Лена нарече „сглобка“ е прекалено интелигентно решение за половината от политическия елит. Коалиционната култура на новосъздадената формация, каквато е ПП, трудно може да се понесе. ГЕРБ винаги е управлявала в коалиция. „Некоалицията“ беше интелигентно решение, но не можа да удържи“, каза той.

„В България хората, които могат едновременно да дъвчат дъвка и да ходят, не са много. То няма с кого. Пак трябва да се говори. Надявам се коалиционната култура да се появи. Далеч съм от мечтите за германски модел, където леви и десни управляваха. Политиката 95% е да накараш чиновниците да работят добре и да са добри. Другите 5% са мечти и пропаганда. Критиката ми към изборите е, че чиновниците ще се ослушват три месеца откъде ще задуха вятърът, а те трябва да работят“, обясни Любен Дилов.

„Ще бъде прекрасно до края на 49-ото Народно събрание да изберат шефове на регулаторите, но съм скептичен. Би било прекрасен знак преди изборите. Неминуемо е да седнем отново с ПП-ДБ. С кого друг да седнем?“, коментира още депутатът.