Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евгений Кънев
Евгений Кънев

"Тази политическа нестабилност и неясност накъде отива държавата е най-големия проблем за еврозоната" - това коментира икономистът Евгений Кънев в ефира на Би Ти Ви, след като по-рано днес ГЕРБ официално отрязаха ПП-ДБ за общо правителство с втория мандат.

Според него нито шефът на БНБ Димитър Радев, нито някой от заместниците му ще се съгласи да стане служебен премиер. След промените в конституцията те са едни от десетимата в държавата, които имат право да заеме поста.

Той предупреди, че влизането ни в еврозоната може да "отиде по дяволите", ако страната отиде на поредни предсрочни парламентарни избори.

Не знаем кой ще е следващият финансов министър, какви виждания има в главата си и дали ще бъде независим, посочи Кънев.

Той обясни, че Асен Василев не е незаменим, но има екип, с който работи по темата от месеци насам. Излъчваме сигнали на нестабилност и несигурност, обясни той.

Когато имате нов екип, за който не се знае какви виждания има, не се знае той дали ще иска да влезем в еврозоната, каза той.

"Парламент, който не може да излъчи правителство, е безотговорен парламент", заяви Кънев. Според него най-добрият вариант е да има ново редовно правителство в рамките на 49-ия парламент.