Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евелина Славкова КАДЪР: NOVA NEWS
Евелина Славкова КАДЪР: NOVA NEWS

"Отиваме на избори", каза Евелина Славкова от агенция "Тренд" в "Здравей, България" по Нова телевизия.

"Не вярвам след вчерашното изявление на Мария Габриел, че ще има промяна. Влизаме в режим на предсрочни избори. Все пак има основа, на която да се стъпи и след избори да се продължи отново. ГЕРБ няма интерес да сменят Габриел като кандидат за премиер.

Все пак изпуснат бе моментът за подписване на споразумение и това доведе до сегашното извиване на ръце. Стигнахме точката на пречупване, но политиците дължат отговори за това какво точно се случи", допълни Славкова.

В студиото бе и Евгени Кънев, който обяви, че има възможност за друг премиер от ГЕРБ, но има и опасност от изненади.

"Борец срещу сглобката ще изгрее и ще бъде от приятелите на Путин в България. Това ще бъде достатъчно голяма партия, че да прави невъзможни преговорите между сегашната сглобка.  

ЕВГЕНИ КЪНЕВ
ЕВГЕНИ КЪНЕВ

Трябва да има съгласие за министрите и за службите. Има външен натиск за създаване на правителство, но вътрешният е по-силен.
Не може думите на 4-те преговарящи дами от ГЕРБ да се хвърлят в кошчето, те имат мандат от партията си и лидера. Загуба на време е нови избори, трябва да се разберат за службите и регулаторите", обясни Кънев

Според анализатора Росен Стоянов последствията за всичко ще се върнат върху тези, които взимат грешно решение.  

Проф. Росен Стоянов КАДЪР: bTV
Проф. Росен Стоянов КАДЪР: bTV

"Защо изобщо имаше преговори, след като на края премиерът каза, че трябва да направят онова, за което се бяха споразумели преди 9 месеца", категоричен бе Стоянов.