Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Ганев
КАДЪР: NOVA
Димитър Ганев КАДЪР: NOVA

Предвид непрекъснатите обрати последната седмица всичко е предпоследно. Може и това да се окаже предпоследно. Утре вероятно ще получим отговор. Всяко алтернативно решение на избори 2 в 1 ще бъде пагубно. Това заяви политологът Димитър Ганев от "Тренд" в "На фокус" по NOVA.

Повод за изказването му е, че по-рано днес Мария Габриел заяви, че ще оттегли кандидатурата си за министър-председател и от ГЕРБ няма да подкрепят втория мандат.

"Без подкрепата на ГЕРБ и ДПС няма как да има правителство. Това автоматично ни отвежда към предсрочни избори. Третият мандт по традиция вероятно ще бъде връчен на БСП. По този начин пази едно поле в лявото пространство, че все пак има връзка с тях, въпреки че няма да бъде реализиран", допълни Ганев.

"От опити за надиграване се изпусна ситуацията. Натрупва се напрежение в преговорите. Влизаш в спирала в скандали и никой не може да дръпне спирачката. Много неприятна предизборна кампания ни чака."

"Да отиваме през една или две седмици на избори е рецепта за катастрофална активност. Това ще роди правителство с много ниска легитимност. Задължително трябва да се направят избори две в едно", допълни той.