Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадърът за превишена скорост струва 2,50 лв., но е само за собственика на колата, а и не навсякъде го предоставят

 В Италия заради издънки с неофициалните половинки спряха да пращат доказателство за нарушението

Франческа е в шок. Получава електронен фиш със снимка на семейния автомобил. Шофирал съпругът ѝ Паоло. Сниман е в Модена. Той носел халката си, но до него в колата е Илария. Казал на жена си Франческа, че е в офиса си в Рим за няколко дни. Заради неговия и още множество такива случаи глобите в Италия вече няма да идват със снимки.

Ако бе похарчил 20 евро за нискотарифен самолет до София, италианецът нямаше да има този проблем. Оказва, че Италия изостава с 13 години от България. Там от 2 седмици не пращат снимки на автомобилите, които са се движили с превишена скорост. Поводът са издънки с неофициалните половинки.

Унас да не се пращат снимките е практика от 13 години. Причината е далеч по-българска - тонерът бил скъп. Оттогава

глобите се пращат по пощата само с описание на нарушението

Преди тази промяна обаче е имало не един и два скандала заради кадри с любовници. Родна знаменитост например предложила 3000 лева подкуп, за да получи снимката за превишена скорост на съпруга си. Двамата били в развод, а на нея ѝ трябвало доказателство, че мъжът ѝ изневерява. Усъмнила се по мястото на нарушението - централен столичен булевард, докато уж бил в международна командировка. От Пътна полиция не дали снимката на жената.

Кадрите могат да бъдат получени в КАТ, но само от собственика на автомобила. На места искат такса от 2,50 лв. на основание, че това е документ. Още левче се плаща, ако поискате да я получите на диск. Някои полицейски дирекции дори не дават снимката, а само я показват. Ако притежателят на колата каже, че не е карал той, кадърът може да бъде видян и от човека, посочен като шофьор.

От началото на годината са издадени 255  394 електронни фиша

От тях връчените са 55  470. До края на февруари са платени глоби за 18  487  574 лева. Това е с 8 млн. лв. повече от платените за същия период на 2023 г. В сумата влизат и погасени глоби, наложени през предходни години.