Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Виктор Иванов КАДЪР: NOVA
Виктор Иванов КАДЪР: NOVA
  • Ясно е, че парите са причина за кавгите. Министерството на Тагарев трябва да разпределя едни 5 млрд. лв. - нали има значение кой ще ги разпределя
  • Ситуацията ескалира и е непредсказуема и заради ниското ниво на домашно възпитание на преговарящите

"Това, което се вижда сега в политиката, не е било толкова изкарвано на повърхността, а от 2001 г. България се управлява от коалиция. Такова лично обиждане и нападки не помня."

Така Виктор Иванов от в. "24 часа" коментира в "Събуди се" по Нова телевизия напрежението в (не) коалицията.

Според него всяка от страните извърта нещата в своя полза и всяка от страните спестява толкова истината, че превръща казаното в лъжа.

"Допреди месец мислех, че ротацията е технически въпрос. Докато Николай Денков не поиска да е външен министър. Но ситуацията ескалира и е непредсказуема и заради ниското ниво на домашно възпитание на преговарящите.

В момента ГЕРБ са печеливши - или получават каквото искат, или отиват на избори и ги печелят. ПП опитват да обърнат нещата през пиар, но трябва да ги посъветват, че не можеш да продадеш нещо без съдържание. Та те дори не познават конституцията", обясни Иванов. И допълни, че реално проява на ниско възпитание е и подаването на оставка на МС, докато вицето ти е в чужбина.

"Датата за ротация беше предварително известна, но условно - никой не задължаваше на тази дата да се подаде оставка. После за 24 часа Денков поиска да е външен министър и обясни, че това му е важно. Тогава ГЕРБ отговориха с искане властта да е 50 на 50. Разговорът започна да се води по толкова абсурден начин, че нямаше ползи. Та те 9 месеца не са изговорили подробностите по ротацията", обясни журналистът от в. "24 часа".

Според него бързането на ПП е, за да притисне ГЕРБ до стената. ГЕРБ обаче извади караниците на публично ниво.

"Ако нещата, които съм научил за преговорите, са истина, не смея да повярвам и да ги напиша - 90% от тях ми звучат абсурдно. В момента Мария Габриел получи неограничено време - даже 2 години.

Но едно е ясно - парите са причина за кавгите. Наистина Тагарев не свършил кой знае какво, но неговото министерство трябва да разпределя едни 5 млрд. лв. Нали има значение кой ще ги разпределя.

ГЕРБ се прицелиха в ресурсните министерства, но ПП не ги дава. Отделно ПП искат прибързани реформи в службите, а Борисов е предпазлив. Беше такъв дори и към хора, които са искали да го притискат.

Сега като изляза от студиото ме е страх да си погледна телефона - кой знае кой кого и колко е нахранил. Според мен Габриел остава, Тагарев май не."