Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ
ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ
  • Кирил Петков, Асен и Наско трябва да му кажа: Христо, седни си на столчето и недей да буташ България в безвремието, призова съпредседателят на ДПС
  • Атанасов мисли месец и отказа да стане шеф на ДАНС, разкри Пеевски 

Казахме, че трябва да направят правителство. Не мога да разбера всички тези думи и обяснения, които дават. Отдавна им казах - и на двамата съм приятел, но най-вече на България. И затова се е случвало всичко и съм работил с тях.

Това заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента минути, след като Бойко Борисов даде да се разбере, че има път назад в разговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ.

Не мога да разбера какво обяснява точно Христо Иванов за това споразумение, при положение, че текстът, за който се говори, лично сме го написали с Кирил Петков и е съгласуван с ГЕРБ. И ние нямахме никаква претенция към това споразумение, и всичко беше изяснено, обясни Пеевски.

Благодаря на моя приятел Кирил, че го потвърди - че ДПС не е било тема, че няма тема с тази точка, допълни той.

Има две други точки - за службите и за следствената тайна, които са спорили.

За службите не мога да разбера каква е точно темата. Трябва да знаете истината. Два пъти е имало решение за смяна на шефа на ДАНС. Първо с ген. Атанасов, който обмисля един месец и отказа да стане шеф на ДАНС. След това с кандидатура на съветника на Николай Денков Веселин Марков, но Кирил Петков се противопостави след време, първо беше съгласен, разкри Пеевски. 

За нас от ДПС службите работят изключително добре с нашите евроатлантически партньори, структурирани са добре и в персонален състав няма нужда от никаква смяна. Тези началници на тези служби работят по най-добрия начин със западните партньори и ДПС седи да си останат, докато имат доверието на нашите западни партньори. Защото службите не могат да работят без това доверие, защото сме част от една система, допълни съпредседателят на ДПС.

Затова това желание - да се овладяват политически службите, не го разбирам. За момента има едно политическо назначение в ДАНС и то е на Петър Петров, депутат от ПП-ДБ. Други политически назначения, както виждате, няма. Желание за овладяване на службите има, както се вижда, допълни Пеевски. И допълни, че Атанасов и Марков са можели да поемат отговорност, но не са го направили. Не мога да разбера какъв им е проблемът  - дали е до юли и какви структурни промени. Няма какво да се прави структурно, но това си е тяхно решение, на двете партии, ние не сме го коментирали, каза още той.

За следствената тайна, че не са се разбрали, си е тяхно решение. Ние щяхме да сме против. То е абсурдно, нарушава абсолютно всичко по делата, как се изнася следствена тайна, какво ще продължи делото? Абсурдно, неграмотно, допълни той.

След като видях, че хората, с които правихме конституцията, не знаят какво се прави с мандата... аз това впечатление го имам, че те не ги разбират тези неща. Още като правихме конституцията, се налагане да им помагаме изключително много. Цялата конститутия реално е направена от Христо Иванов и Славов, с наше участие, Борисов само подкрепяше, разказа Пеевски. 

Христо е бил всеки ден в моя кабинет и сме писали конституцията. Казах му преди 2 седмици - номерът му с врага ДПС няма да мине. След като ми разви пред мен как иска избори, защото не му се случват нещата с промените - главен прокурор, шеф на ВАС, шеф на КОНПИ, защото той има само една цел - овладяването на тези позиции в полза на олигархията, разказа Пеевски. Ние казахме, че в това ще бъде абсолютно против, и седя зад думите си. Ако олигархията иска да превземе съдебната власт, с всички демократични средства ние ще спрем това, допълни той. И разказа, че са се съгласили с текста на споразумението.

Лъжата по тази тема трябва да свърши. Те с "Възраждане" не могат да работят ПП-ДБ, ние не можем да работим с "Възраждане" също. БСП - има решение на Борисов и конгреса му да не работи. Кой остана, колеги, попита Пеевски.

Както казаха ПП-ДБ: Моля ви, да не се вписва с ДПС, то е ясно, че сте вие. Не хората на ДПС не са втора класа, те са първа класа като всички други български граждани, и ние ще седим като техни представители на масата. И когато искат нашата подкрепа, ще я взимат на масата, пред всички вас и нашите избиратели, отсече Пеевски. 

Отвод не може да се прави. Има мандат с Мария Габриел премиер. Сега, ако искат, да си се извиняват, да си прощават, денят за прошка мина... да си решават, това са си детски работи, техни. Да бъдат отговорни към държавата и да решават какво ще правят.

Но като ги наблюдавам - всичко, което си изговориха, нищо старо не е забравено. Върнахме се преди 9 месеца. Всичко това го прави само 1 човек - Христо Иванов, който иска избори. Защото не го устройва. За него няма смисъл да остава - знаете, че резултатите им падат, те искат избори да взривят, за да магат каквото могат да вземат на предсрочни парламентарни избори. Христо Иванов вижда, че не може да овладее съдебната власт след всичките му ходения нагоре надолу и срещи по разни странни кабинети с хора от съдебната власт и плетене на всякакви игри с олигарсите и затова той иска избори, коментира Пеевски.

Човекът, който в момента хвърля България в избори, е Христо Иванов. Трябва неговите партньори да се събудят - в лицето на Кирил Петков, Асен, Наско, да седнат с него и да кажа: Христо, седни си на столчето и недей да буташ България в безвремието. Само това трябва да се случи, допълни той.