Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николай Денков СНИМКА: Велислав Николов
Николай Денков СНИМКА: Велислав Николов

Земеделският министър Кирил Вътев разбрал от телевизора, че остава в кабинета

"Това е кабинетът на ГЕРБ-СДС, не е кабинет, който да е съгласуван с ПП-ДБ. И споразумението не е съгласувано" - това заяви акад. Николай Денков, който преди минути пристигна в централата на ДСБ на столичната улица "Кърниградска".

В този момент там се събира парламентарната група на ПП-ДБ. На мястото пристигат и министри на коалицията. Тепърва обединението ще обмисля реакцията си на проекта за правителство, който в 16 часа Мария Габриел и ГЕРБ представиха пред президента Румен Радев.

В проекта за правителство Денков е записан като вицепремиер, Асен Василев като министър на финансите, а са запазени и много от сегашните министри на ПП-ДБ.

"Нека да се съберем и да обсъдим, защото сме изненадани. Съгласие за това, което прави Габриел, няма", каза лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Изненадан е бил дори земеделският министър Кирил Вътев, за когото Габриел обяви пред Радев, че ще запази поста си и в новия кабинет.

"Това, което видях от телевизора, това сте видяли и вие", обясни той. "Точно толкова съм изненадан, колкото щях да съм изненадан и ако не бях", коментира той присъствието си в новия кабинет.

"Донякъде да" отговори той на въпрос дали това е пълна изненада за него. "Заявил съм от първия ден, че когато дойде време за ротация, каквото е дошло, ако трябва да си отида, си отивам - нямам драма. Ако трябва да продължавам - продължавам", каза още той.

Самият Вътев не е част от преговорните екипи. А за присъствието си на заседанието на парламентарната група обясни, че просто са му се обадили да дойде.

Очаквайте подробности!