Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков и Бойко Борисов Снимка: Велислав Николов
Кирил Петков и Бойко Борисов Снимка: Велислав Николов

Скандал за министрите, но една от причините е и БСП - ПП допускат социалистите за партньор, ГЕРБ твърдо против

България отива на предсрочни избори, тъй като преговорите на ГЕРБ и ПП-ДБ за съставяне на правителство са пропаднали. Разговорите са приключили преди малко.

Цял ден в неделя са се водили преговори по вариантите за съставяне на ново правителство, научи "24 часа" от участници в разговорите. Първоначално ПП-ДБ са отказали договорени до момента квоти за министри на ГЕРБ и всякаква възможност партията на Бойко Борисов да има повече от едно министерско кресло. След това е било отказано и подписването на коалиционно споразумение, като през цялото време ПП-ДБ са настоявали да се говори само и единствено за регулаторите. При обсъждането на имена за министри от ГЕРБ предложенията са били атакувани персонално. Финално от партията на Бойко Борисов предложили да не се договаря в момента ново правителство или споразумение, а да се извърши първоначално договорената ротация - Мария Габриел става премиер, а Николай Денко - вицепремиер. И това е било отказано. 

Една от червените линии на ПП-ДБ неочаквано се оказа БСП. Хората на Борисов настояваха да се забранят всякакви плаващи мнозинства с антиевропейски партии като БСП и "Възраждане". Кирил Петков обаче твърдо е защитавал позицията, че БСП трябва да е допустим партньор.

Очаквайте подробности!