Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Млади българки, принуждавани да проституират, били бити с бейзболни бухалки в случаите, когато се противопоставяли на тарторите на наша банда Кадри: Репортаж на телевизия РАИ
Млади българки, принуждавани да проституират, били бити с бейзболни бухалки в случаите, когато се противопоставяли на тарторите на наша банда Кадри: Репортаж на телевизия РАИ

Арестуваха 21 наши сънародници в Пулия за трафик на жени

Млади българки, принуждавани да проституират, били бити с бейзболни бухалки в случаите, когато се противопоставяли на тарторите на наша банда, занимаваща се с трафик на жени. В някои случаи ги горели и със запалки за газови бутилки. Това стана ясно по време на приключилата операция на полицията в град Лече,Пулия, при която бяха арестувани 21 българи и 1 италианец за трафик на жени с цел проституция. 30 души се разследват. На 12 март стана ясно от съобщение на българските власти, че шестима души са арестувани в Лом и Враца заради разследването на италианските власти.

Много от видеокадрите, заснети от следователите на Апенините по време на разследването, са запечатали сцени на истинска жестокост. В тях се вижда и друго –как мъж разделя на ивици с кредитна карта бял прах в черна чиния, която преди това е почистил внимателно с хартиена салфетка. След това мъжът смърка с помощта на навита на фунийка банкнота. 4-годишно момиченце, седящо на масата, наблюдава сцената, която сякаш е игра, а после помага на една от жените да държи неподвижна чинията с кокаина, докато смърка. След това детето подава чинията на други. Мъж, който според властите е българинът Янек Янчев Антов, доближава пръста си с кокаин до устата на детето и го пита: „Искаш ли да смръкнеш?Не...Какво искаш?Искаш ли да се дрогираш? Не може така!...."

Тази сцена е запечатана през октомври 2022 г. от италианските власти. Това са само някои от видео доказателствата за престъпната дейност, с които полицията в град Лече се сдобила по време на разследването си срещу българите.

Срещу арестуваните са повдигнати обвинения за участие в група за експлоатиране на проституция и за трафик на жени с тази цел, за изнудване, за заплашване, клевета, отвличане на хора и др. Става въпрос за факти, случили се от 2021 г. до днес в зоната на Саленто, където е Лече, и в България.

Според италианската телевизия РАИ логистичната база на бандата била в жилище в град Лече, на улица „Серафимо Елмо". Тук българките, пристигащи от родината си, били разпределяни като стока за работата си, свързана с проституция. Те били купувани в България срещу сума от 500 евро.

Според италианските медии, сред които и в. "Република", са арестувани на Апенините Анто Янчев на 53 г., наречен „Чичото", синът му Янек Антов Янчев на 30 г., снахата Милена Миткова на 28, както и 18 други българи, чиито имена също се съобщават. Задържан под домашен арест е и италианецът Луиджи Ферари на 51 г.

За да стигнат до сегашните арести, италианските власти са следили бандата в продължение на месеци, подслушвайки телефоните им и записвайки с видеокамери много от действията им под координацията на Регионалната дирекция „Антимафия". Голяма част от разследването е направено в сътрудничество с българските власти. 900 страници следствени документи са събрани през изминалите месеци. Все още не е идентифициран един българин, който участвал в набирането за трафика на свои сънароднички, обещавайки им работа в Италия. Вместо това той ги продавал на бандата. Щом пристигали в Италия, те били насочвани към проституция на улицата или в апартамента на организацията. Работели непрекъснато – и през уикенди, и по време на празници, на студ, и на дъжд.

Апартаментът, в който било седалището на бандата, се водел като адрес на фирмата „Антов Анто Янчев". Тя формално се занимавала с търговия с коли. Тази сфера от дейността на българина властите не са разследвали. В същия апартамент пристигали и клиентите на жените, които били търсени чрез обяви в интернет.

Арестувани са 21 българи и 1 италианец за трафик на жени с цел проституция
Арестувани са 21 българи и 1 италианец за трафик на жени с цел проституция
Много от видеокадрите, заснети от следователите на Апенините по време на разследването, са запечатали сцени на истинска жестокост
Много от видеокадрите, заснети от следователите на Апенините по време на разследването, са запечатали сцени на истинска жестокост