Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Антон Кутев
Антон Кутев
  • В Холивуд обират банка за 100 млн., а при нас - милиард от магистрала
  • Аз съм член на БСП и продължавам да гласувам с отвращение. Нинова има афинитет към властта и може да стигне по всякакъв начин до нея, ако види пътечката

При холивудските екшъни крадат картина за 3 млн. или обират банка за 100 млн. При нас става дума за 1 млрд. от магистрала "Хемус".  Какъв е интересът на ПП да прикрива това - властта и сглобката. Това каза бившият говорител на служебните правителства на Гълъб Донев Антон Кутев пред Нова телевизия.  

Според него ротацията ще стане с мандата на ГЕРБ, защото ПП нямат желание да разместват нещата. Не искам да давам присъди на това правителство, аз разчитам че във всички парламентарни групи има разумни хора, а една малка група хора, които имат интереси за милиарди управляват всичко - дори чистата съвест на другите. Всеки реагира различно на разочарованието, че нещата не се случват така, както искат. Ако достойните хора в политиката са достатъчно- те могат да пречупят тренда. С моята претенция за чиста съвест съм излизал и съм защитавал определени партийни интереси, а накрая се оказва, че нещата не винаги са били точно така, каза още той.

Аз не съм убеден дали пикът за президентски проект не е преминал, но дали ще прави проект е въпрос към президента. Лично аз съм убеден, че ако той го направи - това ще срине сегашната партийна система и ще я промени. Дали той ще го направи е отделен въпрос, защото той не иска да остави държавата в хаос, каза още той. И обясни, че президентът не е авантюрист.  Президентът в момента би направил най-голямата политическа сила. Дали това ще бъде ситуацията след три години е друг въпрос, каза още той. И е убеден, че ще има много партийни проекти, които ще запълнят сегашната ниша. 

Претенцията досега беше, че главният прокурор трябва да е независим, а сега го направихме политически зависим, каза още той. И обясни, че сегашният главен прокурор Борислав Сарафов трудно би бръкнал в раните на съдебната система. 

Аз продължавам да съм член на БСП и продължавам да гласувам с отвращение. Нямам никакво съмнение, че Корнелия Нинова има афинитет към властта и че тя може да стигне до властта почти по всякакъв начин, стига да види къде е пътечката. Не вярвам, че в този парламент тя има шанс затова, каза още той.