Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Домашно насилие
Снимка: Pixabay
Домашно насилие Снимка: Pixabay

Теменуга Бошнакова се страхува, че ако мъжът ѝ излезе на свобода, ще я убие. Той е бил осъждан преди, но е реабилитиран

Тя живее с трите си деца в кризисен център, защото близките на съпруга ѝ я изгонили от дома им

Най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" е получил 48-годишният Николай Рангелов от Пловдив, обвинен в побой над съпругата си. 12 години по-младата от него Теменуга Бошнакова е с напукано ребро, но отказала да остане в болница, защото няма кой да се грижи за децата ѝ. 

Теменуга и Николай са заедно от години. Живеели в едностайна барака. Имат 4 деца - син на 18 г., 15-годишна дъщеря и още две малки - на 7 и на 8 г. Според Бошнакова сегашният случай не е изключение и през съвместния им живот многократно е била жертва на домашно насилие от страна на Рангелов. 

"Има медицински документи от прегледи, подавала е жалби в районното управление, но без успех", обясни пред "24 часа" адвокатката ѝ Марияна Чечкова. Тя е помогнала на Теменуга да получи заповед за защита от мъжа си, както и да си намери подслон. "Срещнахме голям проблем. Роднините му отидоха да я изгонят, след като е била в полицията. Звънях на много кризисни центрове, но навсякъде бил пълен капацитета", обясни защитничката. В крайна сметка се намерил нов дом за пострадалата жена, малкият ѝ син и двете ѝ дъщери, едната от които има заболяване. 18-годишният син живее вече сам. 

Срещу Николай Рангелов се водят две производства - гражданско и наказателно. Освен за причиняването на лека телесна повреда, е обвинен и в блудство спрямо едно от децата. Той е бил осъждан преди, но е реабилитиран. 

Теменуга Бошнакова твърди, че мъжът ѝ посягал не само на нея, но и на децата им. Една от дъщерите им веднъж поискала да ѝ купи кроасан, той отказал и я набил. Пред Районния съд обаче Рангелов отрекъл. Признал само, че е ударил с юмрук жена си.

Според Марияна Чечкова е възможно да му бъдат повдигнати още, защото се е заканвал с убийство на жена си. "Тя се страхува, че може наистина да го направи, ако бъде пуснат на свобода", обясни адвокатката. Николай Рангелов има право да обжалва мярката си за неотклонение пред Окръжния съд в Пловдив.