Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Как се прави вкусна лютеница ще демонстрират в с. Логодаж. СНИМКА: Архив
Как се прави вкусна лютеница ще демонстрират в с. Логодаж. СНИМКА: Архив

Последната, трета патриотично-кулинарна ода, която завършва този кулинарен трибагреник е червена.

Лютеницата!

Лютеницата е навсякъде, запазила чар, обаяние, красота. Спасителят на всяка закуска. Въпреки сполучливите опити на нашите съседи да я изместят с доста по-вкусният айвар, лютеницата си остава хълмът, върхът на нашето достойнство.

Нищо, че така познатото ни от детството "хорце" има вкус на смес между нишесте, туткал и доматено пюре, подсилено за благозвучие с много захар (за злоядите деца, като че ли има майка на света, която ще тръгне да трови детето си с тази смес) Има прилични, почти истински варианти в магазините, признавам, които аха-аха да ме накарат да спра да купувам айвар. За кратко.

Защото (тук кулинара е изместена от финансовия съветник), лютеницата е истинският лидер на стремителното покачване на стойността, забележителен финансов инструмент за борба с инфлацията.

Забравете апартаменти, биткойни, поля, пари в дюшеци.

Истинският лидер е лютеницата. Ако преди две години сте купили буркан лютеница, сега можете да го продадете четворно! Дори петорно! Е, кажете ми, коя инвестиция би ви донесла такава печалба! Дори инвестиция в произведение на някой от така модерните днес в България Художници на батални исторически картини, самодиви в румънски носии и "дигитални масла" на Възрожденци, не биха повишили стойността си, както лютеницата. За апартаменти в калта на Михлюнова долина да не говорим.

(Този постинг не бива да се чете като финансов съвет - търгуването и купуването на буркани е на ваш собствен риск)

От фейсбук