Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков в пленарната зала
Кирил Петков в пленарната зала

Кирил Петков: Добър отговор на нашия меморандум и е конструктивен

Лично лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов ще преговарят за коалиционното споразумение с ГЕРБ. 

"Това е добър отговор на нашия меморандум и е конструктивен. От наша гледна точка ние ще направим всичко възможно да се запознаем в детайли. Решихме на лидерско ниво, че самите лидери ще седнем на преговори, защото за нас отговорната позиция е да се опитаме всичко възможно, което зависи от нас, за да не ходим на избори", каза Кирил Петков.

"На никого не му трябват тези избори, но от друга страна да направим така, че следващите месеци да бъдат изпълнени с реформите, които не ние искаме, а цялото българско общество и това ще ни е приоритет. Готови сме да седнем на масата максимално бързо с представителите на ГЕРБ както те са излъчени, а от наша страна в най-отговорна позиция ще бъдем самите лидери начело с Николай Денков, както и всеки един от политическите лидери на коалицията", коментира Петков. Така те ще преговарят с Мария Габриел, Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян.

Той не отговори на въпрос има ли нещо в споразумението, на което не би се съгласил, както и кога ще преговарят с ГЕРБ.

"Има неща, които са конструктивно предложени. Харесвам идеята за вето. Всъщност това беше предложено от нас, но те явно са го припознали. Това е една добра стъпка напред. Едновременно с това част от приоритетите като еврозоната пак са сложени на преден план. Имаме за какво да говорим, но имаме и различия", лаконичен бе бившият премиер.