Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Огромното множество, което се събра да изпрати Навални, са руснаците, които искат да живеят в нормална страна. КАДЪР: Екс/teamnavalny
Огромното множество, което се събра да изпрати Навални, са руснаците, които искат да живеят в нормална страна. КАДЪР: Екс/teamnavalny

Огромното множество, което се събра да изпрати Навални, са руснаците, които искат да живеят в нормална страна. Това е страна, в която висшата ценност е самия човек. Такива са страните в Европа. И единствено демокрацията като политическо устройство гарантира тази ценност.

В повечето държави в азиатския материк, най-видно Русия, Китай, Иран и Северна Корея обаче - не човекът, а държавата е висша ценност, окупирана от малък елит. И диктатурите са подходящото политическо устройство за тази ценност.

Затова и в Русия - основно в големите градове, които са отворени към света и нормалността искат промяна на режима. Защото искат те да бъдат основната ценност в държавата, а не да се хранят с чувството за велика държава, с каквото живее малкия провинциален човек, наследник на крепостните селяни.

Но това влиза във фундаментален конфликт със самата есенция на руската империя, откакто е създадена до днес във всичките й фази - царизъм, съветизъм, путинизъм.

Затова най-логичният извод е, че Русия в този си вид винаги ще бъде Империя на Злото, която без вътрешен терор срещу несъгласните и външна експанзия към съседите ще се разпадне.

Размисли преди "националния празник" - денят на Освобождение на крепостните селяни в Русия през 1861 г.

От Фейсбук.