Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Ганев КАДЪР: NOVA NEWS
Димитър Ганев КАДЪР: NOVA NEWS

Ще има ли споразумение за управлението?  Това коментираха  социологът Андрей Райчев и политолозите Даниел Смилов и Димитър Ганев пред Нова тв.

„Струва ми се, че меморандумът е контрапредложение. Това е обмислена реконтра и не е импровизация. И подлага на сериозен опън ПП-ДБ. И то ги поставя под вътрешно напрежение – особено ПП. Защото те отново трябва да решат дали да е коалиция или избори", посочи Андрей Райчев.

„Общо взето се върви към някакво решение, което така или иначе е разумно. На практика ГЕРБ-СДС от една страна и ПП-ДБ - от друга, се съгласиха върху състав на правителство. Сега се иска те да предложат повече министри. Но въпросът е, че и двете страни ще имат право на вето върху номинациите на другата. И това е основното, което беше заложено в меморандума, ключът към решението. Тоест има обща отговорност – било то към МС, или за регулатори", категоричен е Даниел Смилов.

„Намираме се в преговорен процес. Първото, което беше предложено от ПП-ДБ, съдържаше техните максимални искания. Те казаха, че може да се направи компромис. Сега контрата е коалиционното споразумение. Оттук нататък важното за анализ в тази ситуация е кой е в по-силна политическа и преговорна позиция. А това в момента е ГЕРБ-СДС", категоричен е Димитър Ганев.