Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Васил Терзиев
Васил Терзиев

Не сме имали един спокоен ден, откакто сме в управление. Никой от нас не се изживява като опозиция. Въпреки трудностите ще намерим решение.

Това каза по БНТ кметът на София Васил Терзиев.        Колкото и да се търси пробив в нашата група, такава няма, има нормални отношения между партньори, увери Терзиев.

Никой от нас не се изживя в опозиция, каза още той за отношенията си със "Спаси София".

"Няма да отстъпя от принципите си и за това, което се боря - за прозрачно управление.

Не е толкова лесно, колко изглежда отстрани. Има идеологически предизвикателства с един от участниците, с друг нямаше никакъв диалог, а основната им теза е да докажат, че няма какво да направят", каза той по повод избирането на председател от СОС.

Тези четири години няма да бъдат никак леки, каза още Терзиев.

Поне имаме общински съвет, който работи, но пак се изостриха отношенията между различните партии, видя се колко различни са визиите ни за управлението на този град, коментира той.

От всичките важни комисии тези, които имат 23-ма представители в общинският съвет, нямат нито една. Говорим как ще променим управленския модел на столицата (бел.ред.  БСП) , в същото време подкрепят представителите на ГЕРБ. Ние сме търсили справедлив начин, по който всички да бъдат ангажирани. Нашият топ приоритет трябва да бъдат гражданите на града, каза кметът на София.

"Разликата извън управление и в управление е доста голяма. Не сме имали дълбоки проблеми.", каза той по повод напускането на арх. Любо Георгиев.

С архитект Любо Георгиев продължаваме да сме в добри отношения, увери Терзиев.

Г-н Георгиев няма да го коментирам, каза той по повод зам.-председателя на СОС от ГЕРБ Георги Георгиев.

Той трябва да бъде спокоен, че всичко ще е прозрачно, добави той.

Осигурени са 37 млн. лв. за увеличение на заплатите в градския транспорт, каза Терзиев.

Почти на всяка среща с граждани темата беше състоянието на Централните софийски гробища. За гробищата работим активно с новия екип. Има десетки уволнени, каза той по повод гробищната мафия.

Използвайте мейла за всякакви опити и злоупотреби за такива, обърна се той към гражданите.

Очаквайте подробности.