Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Деница Сачева Кадър: bTV
Деница Сачева Кадър: bTV

Меморандумът е по-скоро натиск и манипулация, отколкото партньорство

България се сдоби с няколко външни министри, Денков наистина обича да пътува, коментира депутатката от ГЕРБ

Меморандумът на ПП-ДБ съдържа текст, че ако не се постигне съгласие, "ще се върви към избори 2 в 1, явно това е визията на колегите", заяви в "Тази сутрин" зам.-председателката на ГЕРБ Деница Сачева.

По думите ѝ "самия начин, по който се случва всичко" спрямо евентуалните преговори за меморандума "говори по-скоро за натиск и манипулация, отколкото партньорство".

"През последните седмици България се сдоби с няколко външни министри - Денков наистина обича да пътува, финансовият министър също", коментира още тя.

Според Сачева ПП-ДБ не предлагат равна политическа отговорност. "Това са абсолютно неверни неща, някои от регулаторите ще трябва да бъдат избрани с 160 гласа, изисква се 2/3, иначе няма как да се случи", обясни тя. 

"Не може да има 50 на 50 политическо парцелиране, на съдебната система, на регулаторите, на контролните органи", категорична бе Сачева, като допълни, че "цялата концепция е неприемлива".

Тя отбеляза още, че реално разговори за меморандума е нямало, като на външната министърка Мария Габриел единствено ѝ е бил пратен документа "по чат" от телефон.