Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Любена Павлова Снимка: Николай Литов
Любена Павлова Снимка: Николай Литов

Бившата съпруга на Пепи Еврото Любена Павлова, като пълномощник на Нотариуса, продала на себе си негов апартамент.

"Не желая да споделям, ако трябва да съм честна. Познавах го, не е било по линия на съдебната система и такива глупости". Това твърди Павлова за връзките си с убития в последния ден на януари Мартин Божанов - Нотариуса пред Би Ти Ви. Тя е бивша съпруга на Петьо Петров - Пепи Еврото, свързан с другата група за влияние в съдебната система, известна под името "Осемте джуджета" (по името на едноименното заведение, в което са се срещали магистрати). Тя като пълномощник на Нотариуса продала на себе си негов апартамент. 

„Единствената ми връзка е, че съм купила от него апартамент, както и че се оказа, че сме живели на около 500 метра едни от друг – нямах идея, че е живял близо до мен. Не съм му проверявала фирмата или какво друго притежава. Аз съм се интересувала от един апартамент, който съм закупила – взех го на прилични пари. Мой си е, в него живея", твърди тя.

Така Павлова коментира сделка, която е направила с Божанов през юни 2022 година за покупката на апартамент и два гаража. По онова време тя все още е съпруга на Пепи Еврото и носи фамилията Петрова. За такава сделка съобщиха bird.bg във фейсбук публикация на 5 февруари. Според нотариалния акт, показан от Би Ти Ви тя е купила апартамента от себе си, защото е била пълномощник на Божанов.

Любена купува 313 квадрата мезонет и гаражи на цена от 250 000 евро. Колкото до отношенията ѝ с Божанов, тя казва: „Не желая да споделям ако трябва да съм честна. Познавах го, не е било по линия на съдебната система и такива глупости". Отрича да има връзка между Нотариуса и Еврото.

„Да, за да мога да си изповядам сделката сама, в смисъл да не идва и той при нотариуса", така Любена обяснява наличието на нотариален акт, в който пише, че тя е пълномощник на фирма „Клеманн".

Павлова отрича да знае за частния клуб на Божанов, който сега се проверява за търговия с влияние. Написаното в нотариалния акт обаче повдига съмнения, казва Андрей Янкулов. „Показва едни по-особени отношения на доверие между двамата, след като точно по този начин е изповядана сделката с такъв тип пълномощно", обяснява той.